Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Chris Froome megszerezte 2. Tour de France győzelmét – a Pinarello vállalat pedig, a 11.-et

pinarello-reklam

Christopher Froome top favorithoz méltóan versenyezve, egy epikus szakaszgyőzelemmel és rengeteg szívós munkával, 2013 után másodszorra is elhódította az összetett győztesnek járó sárga trikót a világ legpatinásabb országúti kerékpáros körversenyeként számon tartott Tour de France-on.

Chris Froome képességeiről és lélegzetállító győzelmeiről már sokat és sokszor olvashattunk, arról viszont kevesebb szó esik, hogy a – többek között – alatta is szolgálatot teljesítő Dogma F8-at és Il Bolide-ot is magáénak tudó patinás olasz Pinarello vállalat már 11. Tour de France győzelmét ünnepelheti idén.

A Pinarello vállalat Pedro Delgado (1988), Miguel Indurain 1991-1995), Bjarne Riis (1996), Jan Ullrich (1997), Oscar Pereiro (2006), Bradley Wiggins (2012) és Chris Froome (2013, 2015) Tour de France-győztes, illetve Mark Cavendish (2011), illetve Rui Costa (2013) világbajnok országúti kerékpáros versenyzők révén minden más kerékpárgyártó vállalatnál sikeresebbnek mondható – a professzionális országúti kerékpárversenyzés szempontjából.

1437208000290

A Pinarello Dogma F8 és a Pinarello Il Bolide a 2016-os modellpaletta csúcsmodelljeiként funkcionálnak – nem is érdemtelenül. A Pinarello Dogma F8 a legendás Dogma széria legújabb reprezentánsa. Ami változott a dicső elődökhöz képest, az egyfelől a teljesen új és abszolút aerodinamikus formavilágban, illetve technológiai megoldásokban, továbbá a még nagyobb merevség/még kisebb tömeg ellentétpárban bontakozik ki. A Pinarello Dogma F8 vázához használt alapanyag a Toray T1100 fantázianevű, 1K szövésű szuper karbon szövete, mely minden idők legkönnyebb és legmerevebb szénszála. Ez a szövet a szintén Toray 65HM1K-t váltotta, melyet a Pinarello Il Bolide-nél most is használnak. A Pinarello Dogma F8 váza 24%-al aerodinamikusabb lett elődjénél és 12%-al könnyebb is, a váz tömege mindössze 860 gramm 55-ös vázméretben. Természetesen már minden szettet és azoknak elektromos változatait (EPS, Di2) is fogadja, nem kellenek hozzá különböző vázak. A Dogma F8 nem csak egy kiváló országúti kerékpár, hanem három hatalmas cégbirodalom (Pinarello, Jaguar, Sky) közös mesterműve.

A Pinarello Il Bolide már egy mindenki által ismeretes konstrukció, amelyről annyit azért érdemes tudni, hogy Bradley Wiggins időfutam világbajnoki címet szerzett vele, s ha már Wiggins: a nemrég megdöntött egyórás pályavilágcsúcsát is egy a Pinarello Il Bolide-ról mintázott high tech Pinarello pályakerékpárral tekerte.

A Biondo Bike kerékpárüzlet, amely a Pinarello cég egyedüli hivatalos márkaképviselete Magyarországon, ezúton is gratulál Chris Froome-nak ehhez a fantasztikus sikerhez!

error: Content is protected !!