Fatbike – duci kerékpár az új őrület.

Az eredendően alaszkai hóban való előrejutásra kitalált, extra széles gumival szerelt mountainbike-ok mára az egész világon megjelentek. Elterjedése és divatja miatt a Fatbike kerékpár már nem hiányozhat a gyártók 2015-ös katalógusából.

Nálunk már kapható

A Biondo Bike kerékpárüzlet fatbike kerékpár kínálatában az MBM Fat Machine modelljét ajánlja. És rögtön nem csak 26” –os kerékkel, hanem akár gyerekeknek 24” és 20” –os kivitelben is.

Most bevezető áron

20″ 157.953 Ft helyett 115.000 Ft
24″ 184.757 Ft helyett 135.000 Ft
26″ 213.921 Ft helyett 165.000 Ft

 

Az MBM Fat Machine fatbike kerékpárja stílusos színekben, olasz design szerint és korrekt felszereltséggel készülnek. A 26” –os kerékmérettel tárcsafékes, a 24” és a 20” –os kerékméretnél V-fékes kivitellel.

De mi is az a fatbike – duci kerékpár?

Gyakorlatilag egy MTB váz dagadt gumikkal, nagyon vagány megjelenéssel.

A 3,7” –nál szélesebb, gyakran majdnem 12 centi széles, terepmintás külsők hóban való kerékpározáshoz és a laza homokos talajhoz ideálisak. A felni extra szélessége az elsüllyedést akadályozza és a nagy és vastag gumi pedig hatalmas tapadást biztosít a laza közegben.
Hazánkban azonban a nagymennyiségű hó ritka, és a tengerparti homokos területtel sem állunk jól. A kritikus megjegyzések szerint a magyar kerékpárutak minősége miatt lehet indokolt az extra széles gumik használata. De nem erről van szó.

A fatbike a terepezés új kalandja

A fatbike elképesztő élményt nyújt a homokos, laza murvás vagy sáros talajon. Akár hegyen, akár erdőben olyan utakat is be lehet járni vele, ahol normál MTB kerekekkel szinte garantált az elakadás és ebből kifolyólag a kormányon való átrepülés veszélye.

A mély sár és nagyon laza szerkezetű talaj az ideális terepe. Az extra merev váz és a széles gumik miatt a fatbike legyűri az akadályokat. Rövid összeszokás után remek élményt nyújt.

Felesleges divat vagy ésszerűség?
Lehet vitatkozni, de teljesen mindegy. Mert szerezni kell egy ilyet és csapatni vele egy hatalmasat terepen.

(Termékfotók: Cicli MBM, dekorkép: Nashbar blog)
error: Content is protected !!