Ha DESIGN, akkor OLASZ

A 2018-as új modellek megjelenése

A kerékpár nem csak a technika, nem csak grammok és milliméterek. A kerékpár egy stílus is. Formák, ívek, színek és minták. Amikor a nyár végén a kerékpárgyártók bemutatják a következő év kerékpármodelljeit két dologban lehetünk biztosak. A technológiai innovációkban és a gyönyörű megjelenésben.

Ha pedig a vezető olasz kerékpárgyártó új kollekciója érkezik, akkor számíthatunk arra, hogy e két szempont tökéletesen lesz ötvözve egymással. Az olasz tervezők mindenkinél jobban „érzik” a funkció és a forma kölcsönhatását. Nem véletlen, hogy ők gyártják a legjobb és legszebb kerékpárokat.

Wilier 2018 – a ramato ragyogása

Amikor megérkeztek az első hírek és az első képek a Wilier új kollekció kerékpárjairól, meglepetés volt, hogy az olasz gyártó idén újra az eredeti, 1906-ban alkalmazott króm színben is ad ki limitált kerékpárokat. A 111 éve alapított Wilier Triestina cég 2018-ra a levédett szín modern és továbbfejlesztett változatával rukkolt elő. A korábban nyers fémvázra felvitt áttetsző króm színt idén a karbon anyaggal kombinálták.

A hírek és képek után pedig élőben is megcsodálhattuk a króm bronz és az újdonságnak számító króm azúrkék színeket is. Nem túlzás azt mondani, hogy percekig tátott szájjal bámultuk a két kerékpárt. Élőben elképesztően szép ez a két fényezés.

A króm bronz ramato szín egyszerre emlékeztet a tradicionális Wilier Triestina kerékpárra és ad a legmodernebb Cento10 Air kerékpárnak egy hihetetlen csodás megjelenést. A króm azúrkék pedig egy olyan luxust mutat, melyet eddig csak a szintén limitált Mercedes SLS AMG elektromos autó esetében láthattunk.

A Wilier a modellpaletta nagy részénél azt a színösszeállítást és mintázatot fejlesztette tovább, amit az elmúlt két évben láthattunk tőlük. A váz formáját hangsúlyozó mintázat, csodás színekkel. Nem is volt okuk változtatni, hiszen eddig is gyönyörű kerékpárokat gyártottak. Az alapszínekben maradt a fehér, a piros és a fekete. A mintázatok színénél pedig a hangsúlyos világoskék és narancs.

A Wiliernél megjelenik az idén divatos világosszürke, mint alapszín. És természetesen a matt karbon fekete sem maradhat ki.

Pinarello 2018 – a természet nyers színei

A Pinarello 2018-as kollekció modelljeinél gyakorlatilag elhagyta az évek óta stagnáló és már kissé elcsépelt „fehér-piros-fekete” mintázatot. A fehér szín csak kevés modellen jelenik meg és ott is vagy csak magában, vagy valamilyen különlegesebb színnel, mintával kombinálva. Ugyanígy szinte alig láthatunk hangsúlyosan uv zöld mintázatot sem, ezt a színt is kerülte az olasz gyártó.

A zászlóshajó Dogma F10 például igen különleges mintázattal érkezett. A „Fekete láva”, a „Vörös magma” és a többi színösszeállítást a föld és az univerzum nyers anyagai ihlették. Azok az anyagok, melyek alkotják és alakítják a természetet. És ezek a színek, minták nagyon jól kiemelik a Dogma F10 jövőt idéző vázformáját és azzal közösen képeznek egy csodás egységet.

Az új kerékpár kollekció többi darabja is izgalmas színekkel és mintákkal érkezett. Ezeknél a modelleknél az idei és a 2018-as év trendjének színeit vezette be a kerékpárok világába. Megmaradt a vörös, a matt fekete és a sötétszürke szín. A természet adta napsárga szín viszont önálló színként és kiegészítő mintában is megjelent.

Az idei divatszínekből megjelenik a halványkék és a halványszürke szín is. Mind alapszínként, mind pedig mintázatban kombinálva.

A 2018-as kerékpárok, kiegészítők és ruházat

Látható, hogy mindkét vezető olasz kerékpárgyártó a legújabb technológiákat csodás színekkel és mintákkal kombinálta. És ezek a színek, színösszeállítások természetesen megjelennek a különféle tartozékok színeiben is. A gyári betekerők, kulacsok, kulacstartók és egyéb kiegészítők rendelhetők lesznek az új mintákkal árnyalatpontosan azonos színekben is.

A kerékpáros ruha tekintetében pedig nem csak a Pinarello vagy a Wilier gyári ruházata fog harmonizálni a kerékpárok mintájával, hanem a többi gyártó kerékpáros ruházat kínálata is. Hiszen a 2017-es és a 2018-as évek divatszíneiről van szó.

error: Content is protected !!