SHIMANO kerékpár szett és kerékpár alkatrész

A Shimano a japán kerékpártechnológia csúcsát jelenti. Az egykoron leginkább tömeg alkatrészekkel foglalkozó japán cég mára a világ vezető kerékpár-alkatrészgyártójává nőtte ki magát. A Shimano igazából a mountain bike alkatrészeivel vált híressé, a hegyikerékpárok divatbajöttekor talán ők reagáltak a leggyorsabban, és készítettek széles tömegek számára elérhető, ám mégis minőségi kerékpáralkatrészeket.

Fő szervezőelvük a pontos és halk működés, és a széles körben való használhatóság. Egy mai Deore XT-szett épp úgy alkalmas profi kerékpárosok számára versenyhasználatra, mint minőségre vágyó hobbikerékpárosok hétvégi túráihoz. Kellemes áttételtartomány, tetszetős, csúcstechnológiát sugalló anyaghasználat, és a totális kényelem, amelyek miatt ez a cég azzá válhatott, aminek ma látjuk. Egy Shimano Alivioval is könnyű, gyors és hangtalan a váltás, a fékezés könnyű, jól adagolható, ám mégis harapós.

A Shimano Deore maga az XC/maraton középkategória, és mindent tud, amit egy MTB-szettnek tudnia kell, ahhoz, hogy akár még versenyezni is lehessen vele. Az SLX és  a Deore XT pedig már ízig-vérig XC/maraton versenyszettek, melyek árban és minőségben mindenképp a legjobb választást jelentik a konkurensekhez képest. Az XTR pedig a csúcs, súlyban, tartósságban és felhasználási élményben egyaránt.

A cross country szettek után érdemes megemlíteni még a DH/enduro/FR alkatrészeiket, a Saintot és a Zee-t, melyek megjelenésükkel kétségkívül új kategóriát teremtettek.

A Shimano országúti alkatrészei pedig már magát a vegytiszta versenyélményt jelentik. A Dura Ace és az Ultegra szettek (melyek természetesen elérhetőek elektronikus (Di2) változatban is) csodálatos külsejükön kívül elképesztő minőséget és használójuk számára hihetetlen élményt jelentenek. A mai Pro Tour mezőnyben pedig a Shimano Dura Ace a leggyakrabban használt alkatrészcsalád. A Shimano általános megbízhatósága, a felhasználói élmény és a felhasználhatóságának széles köre miatt a legsikeresebb kerékpáralkatrész-gyártó cég.

error: Content is protected !!