Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kerékpár méret beállítás a tökéletes kerékpározásért.

Nem véletlen, hogy egy komoly szaküzletben a kerékpárok több méretben állnak rendelkezésre. A testalkathoz választott kerékpárméret a garancia a tökéletes sportteljesítményhez és a kényelmes, biztonságos közlekedéshez.

Kerékpár bemérés, kerékpár beállítás - Biondo Bike

Bízd magad szakemberre.

Nem biztos, hogy te magad meg tudod állapítani a szükséges kerékpárméretet. Kell, hogy valaki kívülről is vizsgálja az üléspozíciódat, a hát, kar és lábtartásodat. Minden kerékpár és minden kerékpáros más. A különböző vázgeometriák és kerékméretek miatt előfordulhat, hogy változik a szükséges méreted és saját stílusod is befolyásolja azt.

A jó szakember rendelkezik a megfelelő technikával, (vázbemérő állvány, vázgeometria táblázat, számítási képletek), és figyelembe veszi az egyedi kerékpáros stílust is. Ezeket összehangolva választja ki neked az optimális vázméretet. Üzletünkben megvan a megfelelő technológia és a szakmai tudás ahhoz, hogy kiválasszuk neked a testalkathoz tökéletesen passzoló kerékpárméretet.

A kerékpár bemérés ára 15 000 Ft, de természetesen a beméréstől számított 14 naptári napon belüli rendelés esetén a nálunk vásárolt kerékpárok árából levonásra kerül, így ingyenes!

Mi szükséges a kerékpár beméréshez?

 A mérőszalagon kívül szükséges egy bemérő-állvány, melyen szakember meg tudja vizsgálni a megfelelő üléspozíciót. Ez nálunk rendelkezésre áll.

• Kell az adott kerékpártípus vázgeometria táblázata. Számos olasz kerékpárgyártó hivatalos magyar márka-képviseleteként megkapjuk a hivatalos táblázatokat és számítási képleteket. Nem csak a gyártók között van ugyanis különbség, hanem az adott gyártó típusain belül is. Ráadásul az adatok akár évről évre is változhatnak. Aki nem rendelkezik ezekkel a táblázatokkal, nem tud számodra tökéletes méretet ajánlani.

• Hozd el magaddal a kerékpáros cipődet. A tökéletes méretet akár centiméterek is befolyásolhatják, ezért célszerű abban a cipőben végezni a mérést, melyet használni fogsz.

Jó tanácsok a megfelelő kerékpárméret kiválasztásához:

• Mindenképpen kérj bemérést. Ahol ezt nem tudják megtenni, ott szinte biztosan nem szakemberek dolgoznak.

• Kerüld az olyan üzleteket, ahol csak egy- vagy kétfajta méretet lehet megvásárolni. Ez általában nagy hipermarketekben fordul elő, alacsony kategóriás kerékpároknál. Válassz olyan kerékpár üzletet, ahol a gyártó összes mérete rendelhető.

• Légy gyanakvó, ha az eladó mindenképpen rá akar beszélni egy méretre, de azt te nem érzed kényelmesnek, vagy az eladó nem indokolja meg szakmailag az ajánlását. Sajnos előfordulhat, hogy raktáron lévő, beragadt készletet szeretnének eladni neked és nem a te igényeidet tartják szem előtt.

• Az ülésmagasság és a kormányszár hosszúság alkalmas a finombeállításokra, de mindennek az alapja a megfelelő kerékpárváz méret. A jó szakember viszont figyel ezekre az adatokra is.

Nem csak az élsportolóknak kell a vázmérettel foglalkozniuk.

Hobbi felhasználóknak vagy fitnesz kerékpárosnak ugyanúgy fontos a tökéletes üléspozíció. Ha pedig mindennapos közlekedésre használod a kerékpárt, ez fokozottan érvényes. A rosszul megválasztott vázméret esetén nehezebb a kerékpár hajtása, sokkal hamarabb elfáradhatsz. Hosszú távon pedig ízületi gondok vagy egyéb egészségügyi problémák jelentkezhetnek.

Közlekedésbiztonság a városi kerékpároknál.

A testalkatnak megfelelő vázméret a városi használatban a közlekedésbiztonságra is kihat. A megfelelő súlypont segíti a kanyarodást és megkönnyíti a kerékpár irányíthatóságát, valamint hatékonyabbá teszi a fékezést.

Profi kerékpárosoknak 20% -os teljesítménynövekedés.

A tökéletes méret magával hozza a nagyobb sportteljesítményt. Ha sportolásra használod kerékpárodat, elengedhetetlen, hogy a legoptimálisabb vázméretet válaszd, a legtökéletesebb ülésmagasságot állíttasd be és megfelelő hosszúságú kormányszárat szereltesd fel.
Még ha komoly tapasztalatokkal is rendelkezel, mindenképpen kérd ki szakértő eladó tanácsát, mert ő naprakész a kerékpár típusok és kerékpár alkatrészek gyártóinak aktuális specifikációiban. Ami tavaly jó volt, idén már nem biztos.

A Biondo Bike üzletben vásárolható kerékpárok több méretben is kaphatóak, és lehetőséged van egyedi váz rendelésére is.
Rendelkezünk a megfelelő technikával és több tízéves szakmai tapasztalattal ahhoz, hogy a tökéletes kerékpárt válasszuk neked.

error: Content is protected !!