Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kerékpár biztosítói szakvélemény készítés.

A biztosítói szakvélemény célja, hogy ha már megtörtént a baleset, ne hagyd veszni értékes kerékpárodat. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk szakvélemények készítésében, mely segítségével a kerékpárban keletkezett károk korrekt mértékben kerülnek megtérítésre a biztosítók által.

Kapj reális kártérítést kerékpárodra.

biztosito_szakvelemeny

Akár városi kerékpározás közben, akár országúti edzés vagy hegyi kerékpározás közben ér baleset, a kerékpárban akár a több százezer forintos kár is keletkezhet. Az egészséged a legfontosabb, de a kerékpár sérüléseit is javíttatnod kell, ezért fontos, hogy a baleseti kárigényt profi módon készíttesd el. Bízd ránk ezt a feladatot, sajnos számos esetben készítettünk már biztosítási szakvéleményt, segítünk neked is.

Gyakori, hogy a nem kellő körültekintéssel elkészített szakvélemény beadása után a biztosító irreálisan alacsony biztosítási összeget fizet ki. Célunk természetesen nem a biztosító átverése, hanem a tényleges keletkezett kár és a javítási költségek lehető legnagyobb mértékben való megtérítésének elérése.

Biztosítói szakvélemény készítés kerékpáros baleset esetén:

• Megírjuk a káresemény leírását a kerékpár és a keletkezett kár szemszögéből. Elkészítjük a biztosítónak beadandó hivatalos szakvéleményt.

• Elkészítjük azokat a fotókat, melyek egyértelműen bizonyítják a kerékpár baleseti sérüléseit.

• Hivatalos árlistával és dokumentációval támasztjuk alá kárigényedet és a javítási költségeid megtérítésének igényét.

• Segítünk az ügyintézésben és megszervezzük a kerékpár szervizelését is.

A szakvélemény elkészítésének költsége bőven megtérül majd a kapott biztosítási összegből. Érdemes tehát ezt olyan csapatra bízni, akik megfelelő szakértelemmel tud neked segíteni ebben.

Miért ajánlanak fel elsőre alacsony összeget a biztosítók?

A biztosítási kártérítés összegének meghatározásánál a biztosító munkatársa felméri a javíttatás költségét vagy a teljesen használhatatlanná vált kerékpár cseréjének a költségét. Viszont egy átlagos ártáblázatból dolgozik, ahol közepes minőségű alkatrészek és alsó-közép kategóriás kerékpárok árai találhatóak.

A biztosító munkatársa nem minden területen szakember. Nem biztos, hogy különbséget tud tenni egy 60 ezer forintos átlag kerékpár és egy több százezer vagy akár milliós értékű karbon kerékpár között. Nem biztos, hogy különbséget tud tenni egy alumínium kerék vagy egy full karbon kerékszett között.

Sőt, még lehet, te sem tudod mindig pontosan a javításhoz szükséges alkatrészek árát. Hiszen a 2-3 évvel ezelőtt, esetlegesen akcióban beszerzett drága alkatrész ára mostanra jócskán változhatott. Az is előfordulhat, hogy az adott alkatrész már nem kapható, tehát egy ugyanolyan minőségű új típussal kell kiváltani, melynek ára a többszöröse lehet a réginek.

A biztosító felé nem lehet olyan kárigényt beadni, ami az “internetes árakra” hivatkozik, vagy nincs kellően dokumentálva a tényleges érték.

De ha megfelelően dokumentált, számlákkal és hivatalos érlistákkal alátámasztott kárigényt nyújtanak be, azt figyelembe veszi és korrekt kártérítési összeget határoz meg. Mi megfelelő körültekintéssel, maximálisan a te érdekeidet figyelembe véve készítjük el a biztosítási kárigényt.

error: Content is protected !!