PINARELLO váz

A Pinarello az olasz országúti kerékpárváz-gyártás csúcsát jelenti.

Alapvetően háromféle anyagból készít vázakat a zseniális trevisoi cég: karbonszálas anyagokból, alumíniumból és CrMo acélötvözetből.

Króm-molibdén, (CrMo) ötvözet kerékpárváz

A CroMo acélötvözeteikből leginkább városi/fixi, illetve designkerékpárokat készítenek. A gyártás ennek megfelelően a stabilitásra, a kényelemre és a tartósságra helyezi a hangsúlyt. Az illesztések általában muffos megoldásokat takarnak, és a geometria is ennek megfelelően alakul. Tehát a klasszikus (nem sloopingos) geometria a legjellemzőbb ebben a szegmensben.

Alumínium (Al) kerékpárváz

A Pinarellonál létezik alu országúti kerékpár, alu mountain bike és alu városi/hobbikerékpár is. Az alumínium lényege a merevség, a könnyű megmunkálhatóság, illetve a viszonylag kis tömeg. Megmunkálását a Pinarellonál is már zömében az úgynevezett hydroforming technológiával végzik, amellyel effektív bármilyen forma kialakítása lehetségessé válik.

Karbon (Carbon) kerékpárváz

Azonban ami a Pinarello igazi védjegye a szénszálas technológia. Mind országúti, mind MTB-k terén a Pinarello soha nem látott sikerrel használja ezt a kiváló anyagtípust. A Toray segítségével karbonszálból is kifejlesztették a legjobbat, mely merevségében abszolút világelső. A több mint 65 tonnának is ellenálló karbonszövet (amelyből Bradley Wiggins Tour de France győztes kerékpárja, a Pinarello Dogma 65.1 is készült) jelenleg a legerősebb és legmerevebb szénszálas anyag, melyet a kerékpáriparban használnak. Minden váz a lehető legegyedibb, leggyönyörűbb festéssel készül, egyéni formákkal, és méretezéssel.

Pinarello váz árlista pdf »

Bármilyen váz rendelése esetén a szállítási idő 2 hét és 2 hónap közé tehető. Ez függ az aktuális árukészlettől és a kerékpár-váz típusától is.

Pinarello 65.1 Carbon váz

pinarello_biondobike

error: Content is protected !!