Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Különleges női kerékpárok, női kerékpáros ruházat és csajos kiegészítők

Különleges női kerékpárok, női kerékpáros ruházat és csajos kiegészítők

  • MBM városi kerékpárok 2019
   MBM városi kerékpárok 2019

   MBM városi kerékpárok 2018 - Biondo Bike. MBM Colors, MBM Vintage, MBM Boulevard. MBM olasz design városi kerékpárok, jó minőség, gyönyörű design - Biondo. ... Tovább →

  • Pinarello Prima – a kedvező áru Pinarello
   Pinarello Prima – a kedvező áru Pinarello

   Melyek azok a kifejezések, amelyek először eszünkbe jutnak egy Pinarello kerékpárról? Érzelmek. Olasz. Ferrari. Drága. Akkor most képzeljünk el egy olyan Pinarello kerékpárt, amely nincs híján érzelmeknek, gyönyörű, hamísítatlanul olasz, viszont mindösszesen 344 000 Forintba kerül. Nomen est omen A Prima szó olaszul elsőt jelent. ... Tovább →

  • ITT VANNAK A WILIER 2018-AS MODELLJEI, AMELYEK MOST BRUTÁLIS ELŐRENDELÉSI AKCIÓBAN RENDELHETŐEK!
   ITT VANNAK A WILIER 2018-AS MODELLJEI, AMELYEK MOST BRUTÁLIS ELŐRENDELÉSI AKCIÓBAN RENDELHETŐEK!

   Megjelent a Wilier 2018-as kerékpár kollekció. Számos új modell érkezett, melyek a Wilier kerékpárgyártó hagyományait és kiemelkedő technológiai tudását ötvözik. A korábbi modellek között pedig számos új színt és felszereltséget találhatunk. A Wilier 2018 katalógusa és árlistája a prémium gyártók között a legjobb ár/érték arányt mutatja. ... Tovább →

  • Wilier GTR Pink Edition – Ez a szín még mindig trendi

   Wilier GTR Pink Edition limitált szériás női kerékpár most kihagyhatatlan áron: 499 000 Ft. Hozzávaló rózsaszín ruházat is elérhető. Nézd meg ajánlatunkat! ... Tovább →

  • Csajos szépségek – MBM női kerékpárok

   Különleges női kerékpárok az olasz MBM 2016 –os kollekciójából Az MBM női kerékpárok a korrekt technikai felépítést és a ragyogó megjelenést együtt nyújtják. Kényelmes és stabil felépítés, remek formák és csodás színek. Az MBM kerékpárgyártó izgalmas női modelleket kínál 2016 –ban is mindennapi használatra, városi ... Tovább →

  • MBM Colors – női városi kerékpár

   Arra vágysz, hogy kerékpárod igazán trendi legyen? Az MBM Colors különleges női kerékpárja egyszerre szuper elegáns és üdítően, színesen trendi. Igazi olasz designkerékpár, ami nem jön szembe minden percben. Hófehér alumínium váz csodaszép minimál mintával. Az eper és türkiz kiegészítő színek teszik különlegessé a kerékpár ... Tovább →

  • Giro d’ Italia csajoknak is!

   Igen, bármely hihetetlen nőknek is szerveznek olasz körversenyt immár több évtizede. A magyar női válogatott is rajthoz állt nem egyszer rajta. Akkoriban még férfiaknak készült mezekben és nadrágokban nyomtuk csak éppen S-es méretben. Manapság erre már semmi szükség, hiszen hölgyek számára is elérhető a Pinarello, ... Tovább →

  • MBM minimál design kerékpárok

   Fiatalos, vidám és feltűnő design. Különleges színek, igazi olasz stílus. Az olasz kerékpárgyártás technikai fejlettsége a garancia arra, hogy az MBM kerékpárjai hosszú ideig szolgálják ki tulajdonosaikat. Stabil és masszív felépítés, korrekt anyagfelhasználás és összeszerelési minőség. Egy- és két- illetve 21 sebességes modellek, szabadonfutó vagy fixi ... Tovább →

A XXI. század női kerékpárosa.

Női kerékpáros ruházat, MTB és országúti cipők, kerékpárok fejlődése az elmúlt 30 évben.

Sportkarrierem kezdetén még kuriózumnak számított egy-egy hölgy kerékpáros felbukkanása az országutakon. Országúti kerékpárral különösen ritka tüneménynek számítottunk.
Épp ezért kezdtem el én is kerékpározni, mert változatos, vagány sportágnak tartottam.

A mountain bike növekvő népszerűsége miatt, a 90-es évek elején a kerékpárok elérhetőbb áron jutottak be az országba. Ezáltal a női kerékpárosok száma is jelentősen megnőtt. Azonban a gyártók sokáig nem vették túl komolyan a hölgyek ez irányú érdeklődését és mintegy odacsaptak egy-egy modellt az adott kategóriában, letudván a feladatot.

Több mint 15 évet kellett várnom arra, hogy a legelső női kerékpáros ruhát magamra ölthessem.
Addig a négyzetszabású S-es férfi mez volt a divat, melyben a legjobb alakú bringás lány is úgy nézett ki, mintha egy krumpliszsákot húzna magára. A Zsolt által „büntető bukó”-nak elnevezett tárgyakról ne is beszéljünk. A gomba alakú óriás bukósisakokat szerinte, azért erőltetik pasik a barátnőik fejére, hogy nehogy valaki lecsapja őket a kezükről edzés közben. Tény, hogy nem volt más megoldás. Vagy kerékpározol és elviseled, hogy mindeközben nem tudod hozni az irodában megszokott business woman formádat vagy nem kerékpározol.

Na, de ez már a múlté. Egyre több a csinos kerékpáros hölgy a városban városival, montain bike-al és országúti bringával egyaránt. Számukra szeretnénk egy kis útmutatót adni a lehetőségek erdejében.

Biondo Bike női kollekció

Női kerékpáros ruházat:

A Biondo Bike kerékpárüzletben már kaphatóak a Wilier legújabb női kerékpáros ruhái. Női betéttel ellátott kantáros és kantár nélküli nadrágok. Különböző karcsúsított, rövidebb derékhosszal szabott rövid és hosszú mezek, sőt téli dzsekik is.

Női kerékpáros ruha - Biondo Bike
Női kerékpárosruha kollekció

Női kerékpárnyereg:

A női nyergek is divatba jöttek. Sokan nem tudják, hogy nekünk sokkal rövidebb és hátul szélesebb nyeregre van szükségünk a medencénk sajátossága miatt. Bár tudatában lettek volna ennek már akkor is, mikor a pálya versenyeken indultam a Millenárison.

Női kerékpáros nyereg - Biondo Bike
Női kerékpáros nyereg

Női kerékpáros cipő:

A Gaerne női kerékpáros cipői kifejezetten a női lábméretre készültek. Az exkluzívabb modellek elegáns fehér színű kivitelben, BOA damilos behúzó rendszerrel működnek, mely sokkal tartósabb és megbízhatóbb, mint a csatos vagy tépőzáras változatok.

Kifejezetten kiemelném, hogy az országúti változat karbontalpú modellje már 37-es mérettől elérhető, ami szintén áttörés a női kerékpáros cipők gyártásában.

Saját tapasztalatból tudom, hogy ha régebben karbon talpú cipőre vágytam ki kellett egyeznem egy a lábamnál jóval nagyobb férfi változattal, mert a gyártók nem találták anyagilag elég potensnek a kisebb méretek legyártását. Ennek ezennel vége!

Gaerne Bellax női kerékpáros cipő - Biondo Bike
Női Gaerne MTB és országúti cipők akciója »

Női országúti kerékpármodellek:

Mára már a kerékpárgyártó cégek is felismerték a női vásárlók igényeit. A Wilier GTR egy kifejezetten hölgyek számára készített kerékpár. Vázméretét és színvilágát tekintve egyaránt megfelel a mi ízlésünknek. Türkizkék, fehér színekben pompázik. XS-es mérettől indul.
170 mm-es hajtókarral hozzák forgalomba, mely szintén a mi lábhosszunkhoz igazodik. A 38-as, keskenyebb kormány méretről már ne is beszéljünk. Kormányt ugyanis vállszélességhez igazítunk.

Wilier GTR Granturismo 2015

Wilier GTR női országúti kerékpár

A Pinarello ugyan nem gyárt kifejezetten női modellt, ám minden egyes bringáját megvásárolhatjuk XS-es méretben is. Én egy S-es Pinarello Paris-al megyek 160cm-es magasságommal, azaz alacsonyságommal. Versenyzőkoromban majdhogynem a vázon kellett ülni, annyira lent volt a nyereg. Annyira nem készült jó vázgeometriával ellátott kis méretű kerékpár. Az esztétikus az lenne, ha minimum 12-15cm kiemelkedne a nyeregcső a vázból A kormányszár hosszam is 110mm, emberi méretű. Monica barátnőm még kisebb nálam, így neki egy XS-es Dogma-ja van.

És amire vágyok…

Kis méretű fékváltókarok! A cégek ontják magukból az óriási tenyérre kidolgozott fékváltókarokat. Hölgyvásárlóim és a kisebb gyerekek közül sokan nem érik el XS-es méretű kezeikkel a fékkart, így a váltás és a fékezés is nehezen megy. Egyedül a Campagnolo régi vágású Ergopower-je ami szóba jöhet, de ezt már kezdik kivonni a forgalomból. Én is ilyennel járok, míg végleg tönkre nem megy. Hogy aztán mi lesz? Lehet, hogy megint 15 évig kell várni, míg felismerik az igényt rá? Merthogy igény az lenne ugye csajok?

Hölgyek, találkozunk az erdőben vagy az országúton! Nincs több kifogás!

error: Content is protected !!