Pinarello Bolide – karbon időfutam kerékpár

A Pinarello Bolide kerékpár neve mindent elmond. A Bolide görög eredetű szó, jelentése rakéta.

A Pinarello Lab technikusai és mérnökei szoros együttműködésben a Team Sky csapattal, együtt dolgoztak az időfutam kerékpár tökéletesítésén. És bár minden kerékpárgyártó készít néhány szélcsatorna tesztet, a Pinarello a kerékpár minden egyes elemét egyenként is aprólékosan letesztelte. Ennek eredményeképp a Pinarello Bolide időfutam kerékpárnál a még iránymutatóan jó kialakítású Graal kerékpár aerodinamikai értékeihez képest is 15% javulást értek el.

Campionati del Mondo Toscana 2013

Aerodinamikai fejlesztések – tökéletes légellenállás

  • Új szárnyszelvény cső-szakaszok, amelyek célja, hogy biztosítsák a legalacsonyabb aerodinamikai ellenállást minden szélviszony mellett (frontális, oldalsó, stb), valamint az, hogy bizonyos körülmények között, hogy létrehozzanak egy előre tolóerőt.
  • A konkáv nyeregcső lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljön a hátsó kerék, ami jelentősen javítja a levegő áramlását az adott területen.
  • Teljesen integrált fékek, amelyek így “elrejtettek” a levegő áramlása elöl. Jelentősen csökkenti a légellenállást belső kábelvezetés is, ami egyben esztétikailag is javít nem csak a levegő áramlását segíti.
  • Az integrált kormány, különlegesen egybeépítve a vázzal, jelentősen csökkenti a légellenállást, egy hagyományos kormányszár és kormány megoldáshoz képest.
  • Az akkumulátor és az elektronikus vezérlők teljesen rejtve, a vázon belül kerültek elhelyezésre. Az elektronikus váltó-vezérlők integrálva lettek a kormányba, ez tovább csökkenti a turbulenciát a kerékpár frontális területén.

Növelt vázmerevség – tökéletes erőátvitel

Ez a merevség a “védjegye” a Pinarello kerékpároknak. Az egyedi Torayca 65HM1K karbon anyag páratlan szerkezeti jellemzői lehetővé tesznek egy átfogó súlycsökkentést úgy, hogy a váz a hagyományos anyagokhoz képest merevebb lesz. Az váz összes eleme és a felhasznált alkatrészek célja az aszimmetrikus erők kiegyenlítése, a teljes erőátvitel.

Bolide karbon időfutam kerékpár különlegességei számtalan apró részletben rejlenek, melyek együtt a legtökéletesebb időfutam kerékpárt eredményezték. A Bolide egy egységes technológia, mely a részletekre való koncentrálás, az innováció és az olasz kivitelezés új eredménye a Pinarellotól.

A Pinarello Bolide karbon időfutam kerékpár megrendelhető a Biondo Bike kerékpárüzletben.
Biondo Bike – Kizárólagos Pinarello Partner

error: Content is protected !!