Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Egyedi Pinarello Dogma F8 kerékpárral teker Chris Froome

Az orrszarvú kivillantotta a foga fehérjét

A Tour de France 13. szakaszán mutatta be Chris Froome azt az egyedi Dogma F8 kerékpárt, melynek különleges mintázatát magának egyedileg alakíttatta ki. A Team Sky és a Pinarello összefogása miatt a csapat tagjai által használt Pinarello Dogma F8 és a Dogma K8 modellek jelenleg világ egyik legkorszerűbb profi országúti kerékpárjai. Chris Froome kerékpárja azonban színében és mintázatában egy kicsit különbözik társai Pinarello kerékpárjaitól.

pinarello-f8-tour

Az összetettben jelenleg magabiztosan vezető sárga trikós Dogma F8 kerékpárja természetesen sárga színezést kapott. De a számára készített kerékpárt egy különleges és egyedi orrszarvú minta is díszíti.

Miért orrszavú lett matricázva a Dogma F8 vázára?

chris-froome-rhino-kid_3326188Chris Froome Kenyában születtet és Afrikában nevelkedett.
Gyerekként elefántok, orrszarvúak és más vadonélő állatok között élt.
Régóta szenvedélyes állatvédő aktivista és hamarosan nagykövete lesz a United for Wildlife nemzetközi szervezetnek.

Az állatvédő szervezet egyik fő célja, hogy az elefántok és az orrszarvúak illegális orvvadászata ellen küzdjön. Froome csatlakozott a szervezethez és reméli, az új kerékpár-mintázat segít felhívni a figyelmet az állatok kihalására szerte a világon. A United for Wildlife nagykövetei között megtaláljuk a brit királyi család több tagját, és néhány hírességet, például David Beckhamet és Lewis Hamiltont.

“Nagyon örülök, hogy a United for Wildlife nagykövetévé fogok válni, akik felhívják a figyelmet az orrszarvú és elefánt orvvadászatára.” – nyilatkozta Froome, majd hozzátette – „Ha a dolgok továbbra is a jelenlegi ütemben folytatódnak, nem lesz többé orrszarvú a következő néhány évben. Ez nagyon szomorú. Szeretném, ha a most felnövő srácok ugyanúgy találkozhassanak ezekkel a vadonélő állatokkal.”

Az egyedi Pinarello Dogma F8

“Csak a grafika különbözik a kerékpáron. Mindenben ugyanaz melyet Chris már eddig is használt a versenyen. Ez nem egy új váz, nincsenek új felszerelések rajta” – mondta Froome szerelője, Gary Blem.
Ő vetette fel az ötletet, hogy a Dogma F8 vázra egyedi orrszarvú minta kerüljön a sárga szín mellé. Froome azonnal felkarolta az elgondolást és közösen találták ki a grafikát.

(A képre kattintva galéria nyílik)

Froome nem az első versenyző, aki egy állat képét rakta kerékpárjára: André Greipel tekert egy gorilla grafikával dekorált kerékpárral éveken át, bár ez inkább a beceneve miatt volt, szemben Chris Froome állatvédő céljaival.

Pinarello Dogma F8

A világ vezető kerékpárgyártójának hivatalos magyar képviselője a Biondo Bike kerékpárüzlet. A csúcskategóriás Dogma F8 és Dogma K8 kerékpárok mellett a teljes 2016 országúti kerékpár és MTB kerékpár kollekció is rendelhető.

Tour F8 pinarello

dekorációs képek forrása: CyclingWeekly, TeamSky
error: Content is protected !!