Ursus – a kerékgyártás fellegvára

Biztos mindenki számára ismerősek az Usrus kerekek a Wilier bringákból. Idén láthattuk őket először ebben a párosításban a Giro d’ Italia-n részt vevő új profi csapat, a Southeast versenyzői alatt.

Ursus-giro-1A kép forrása: Riccardo Scanferla

Az Ursus cég 1967 óta létezik családi vállalkozásként

Régebben kitámasztó és kerékagy-gyártással foglalkoztak, aztán gondoltak egy nagyot, és elkezdtek kereket, kormányt és kormányszárat is gyártani igen magas technológiai feltételek mellett. Mivel a komplett kerék mozgó eleme az agy és ebben ők otthon voltak, így nagy sikerrel dobták piacra az első Ursus országúti, majd az első Ursus MTB kerékszettet is. Tovább léptek és betörtek az Ursus kormány és stucni világába is. Ezek letisztult, elegáns formavilágával és karbon anyagával hódítják meg az egész világot.  Az Ursus Magnus integrált kormány ára mindössze:  132.000 Ft

There are no photos with those IDs or post 7678 does not have any attached images!

Nincs sok termék, nem végtelen a termékpaletta, de az, amivel foglalkoznak és legyártják ott helyben, Olaszországban, az a csúcsminőség és maga egy esztétikai élmény a kerékpárosok számára. Nem csoda, hiszen a Ferrari és a Lamborghini által is használt karbon anyagból készítik az alkatrészeket.

Ursus kerékszettek

Ursus-kerek-2

A magasított karbon kerékszetteket személyre szabottan is kínálják. 4 különböző színű feltűnő felirattal kapható. Súlyban sincsenek elszállva. Nem grammoznak, viszont tartós és kiváló minőséget kap a vásárló. Egy-egy kereket megpörgetve, nyugodtan megihatsz egy kávét mellette, sokáig fog forogni hidd el!

There are no photos with those IDs or post 7678 does not have any attached images!

Még egy hatalmas előnye van a cégnek, a kerekeknek van külön is áruk. Lehet csak hátsó, vagy csak első kereket kapni. 2 év garanciát adnak rájuk. Az agyak nagyon könnyen szétszedhetők és javíthatóak. A tesztek során, 3 napon keresztül nyomják egyfolytában 90 kg-al a kereket, hogy meggyőződjenek teherbíróságukról.

A Wilier-rel kooperálva a Giro jelentette az igazi teszt pályát, kihívást, melyet nagyszerűen hibapont nélkül teljesített minden pár Ursus kerék. A versenyzők használtak Ursus Gauro telikereket időfutamra, Ursus Miura TS87 az sík szakaszokon és Miura TS37-est a hegyi szakaszokon.

Az MTB szakágból már jól ismert átütő tengelyes megoldást használják országúton is, egyedülálló kivitelben az országúti disc-es kerekeiknél. Ilyenek az Ursus Miura T47 Disc, a Miura TS37 Disc, a Miura C37 Disc, de érdekes módon az alap keréknél, az Athon Disc-nél is. Az Ursus MTB kerek kérhetőek akár átütő, akár a hagyományos patentszáras megoldással is.

Először Magyarországon Ursus kerekek és kormányok csak a Biondo Bike-nál!

Az Ursus kerekek és az egyéb gyártók kerekeinek árlistáját ezen a linken » találod.

error: Content is protected !!