Pinarello Dogma F8

A nyolcadik generációs DOGMA lehetne egy remek szójáték is:  a nyolcadik DOGMA… a világ nyolcadik csodája.

Az elmúlt két évben a Dogma 65.1 nyerte meg a legnagyobb címeket. Győzött a Tour de France-on két alkalommal, győzött a világbajnokságon és győzött több mint száz Pro Tour versenyen. Ez a példa nélküli eredmény tette a Dogma 65.1-et a világ legjobb kerékpárjává és a Pinarello gyártót a legelismertebb High-end kerékpáros márkájává.

Ahhoz, hogy innen a Pinarello tovább tudjon lépni, szükség volt egy tökéles társulásra. Így a Pinarello LAB a legjobbakhoz fordult, és létrehozott egy munkacsoportot. A Team Sky csapat hozta a sportolók visszajelzéseit, a Jaguar végezte az aerodinamikai változásokat és a szélcsatorna teszteket és a Pinarello LAB fejlesztette a kerékpáros alkatrészeket, vizsgálta a szerkezeti felépítést és tervezte a csodálatos designt. Ez a munkacsoport hosszú ideig közösen dolgozva alakította az új kerékpárt.

És a megbeszélésnek vége! Elkészült a DOGMA F8.

A Pinarello Dogma F8 egy teljesen új technológia szint. Nemcsak megjelenésében különleges, hanem számtalan újdonságot is tartalmaz. A Pinarello LAB, a Team Sky és a Jaguar közös munkájának az eredménye, hogy a kerékpár az elődjéhez is képest tudott még fejlődni:

[one_half]
  • Torayca T1100HM1K karbonváz.

  • 120 gramm tömegcsökkenés.

  • 16%-kal jobb egyensúly.

  • 12%-kal merevebb szerkezet.

  • 47%-os aerodinamikai javulás.

[/one_half] [one_half_last][/one_half_last]

A felhasznált karbonszövet a világ legdrágább és legmerevebb szénszálas anyaga. Természetesen vázon belül futnak a bovdenek, aerodinamikus kábelkimenetekkel. A Think 2 technológiával pedig elektromos és mechanikus szettekkel is használható a váz.

Az új Pinarello Dogma F8-nak egy teljesen új rendszerű aerodinamikus és aszimmetrikus hátsó háromszöge van. Új aszimmetrikus Onda F8 villa is jóval aerodinamikusabb lett elődjénél. Az aerodinamikus karbon nyeregcső is hozzátartozik a Dogma F8-hoz. A karbon nyeregcső és a vázba rejtett nyeregcsőbilincsek is továbbcsökkentik a légellenállást.

[one_half][/one_half] [one_half_last][/one_half_last]

Pinarello DOGMA F8 most bevezető áron