Blog - Technika

Az ár/érték arány delejes vonzása

A régi szép időkben (szóval a Covid19-pandémia előtt), amikor még jártunk a több évtizednyi márkaképviseletünkhöz szervesen hozzátartozó disztribútor találkozókra, egyszer felmerült a Wiliernél, hogy szükség lenne egy a GTR Team-nél magasabbra pozícionált, karbon vázas, endurance országúti modellre. Jó volna, igaz? Sok mindennel vagyunk így, miért épp ez lenne kivétel?

Expressis verbis: szükség volna egy olyan komfort/all around országúti kerékpármodellre, amely még nem a high end kategóriába tartozik, viszont már prémium elvárásoknak is akár meg tud felelni – a csúcskategóriához viszonyítva moderált árképzésben. Teltek-múltak az évek, és valahogy nem akart ez a remek ötlet testet ölteni. Míg nem, egyszer csak megérkezett a Garda. Függöny föl - taps.



FORMANYELV ÉS KULTÚRA

A Garda egy modern, letisztult országúti kerékpár képét vetíti elénk, amely apró részleteiben rejlő szépségével felidézi számunkra az olasz tervező mérnökök keze munkáját. A Wilier – a Pinarello-val példának okáért szöges ellentétben – egy alapvetően minimalista formanyelvet követ. Nincsenek hullámok, nincs grandiózus fénytörésekbe rejtett évtizedes identitás – minimalizmus, apró szépségek és szerénység van, amely szerénység sokak számára szimpatikus lehet, főleg, ha a szokásos prémium minőséget a feltüntetett ár mellé helyezzük. 


MIÉRT ÉPPEN GARDA?

Egyrészt, mert Balatonnak mégsem nevezhették el. Legalábbis, egyelőre. Másrészt pedig, aki járt már a Garda tónál, az pontosan tudja, hogy a világ egyik legkedveltebb kerékpáros paradicsomáról van szó, ahol a kerékpározás a levegővételhez hasonlatos alapcselekvés. Arról nem beszélve, hogy Európa egyik leggyönyörűbb tájékáról lévén szó, amely így tökéletesen alkalmas arra, hogy egy olasz kerékpárgyártó vállalat erről nevezze el az egyik új modelljét.

A Wilier Garda egy NH-MOD high modulus karbon vázas endurance/all around országúti kerékpár, amely tárcsafékkel és felnifékkel is elérhető - többféle színben. Geometriáját tekintve egy klasszikus olasz országúti kerékpárról beszélhetünk, amely egyszerre kínálja a klasszikus, olasz bringákra oly jellemző kerékpározási élményt, illetve a versenyzésre termett gépekhez (0 SLR, Filante SLR, 0 SL, Cento10 SL) képest egy egyértelműen komfortosabb, granfondo távokra optimalizált üléspozíciót.

Mindezt ugyanazokkal az attribútumokkal, amelyekkel a Cento10 SL is rendelkezik. Tehát a Garda ugyanabból a karbon szövetből, ugyanazokkal a vázkarakteriszikai jellemzőkkel bír, amint a Cento10 SL: teljes kábelintegráció, ugyanazok a kokpit alkatrészek – mindehhez az aero testvérhez képest érezhetően kedvezőbb áron juthatunk hozzá.

JÓ-JÓ, A LÉNYEGRE, SAFRANEK – MENNYI AZ ANNYI?

A Wilier Garda felnifékkel, Shimano Ultegrával és Shimano RS100 kerekkel 2 499 €-s akciós áron érhető el. Tárcsafékkel, szintúgy Shimano Ultegrával és Shimano RS171 kerekkel, ugyancsak akciós áron, 2 899 €-ért vásárolható meg a Garda. Legalábbis nálunk. Ez bármely összehasonlításban a piac egyik legjobb ajánlatává teszi ezt a szép Wilier endurance bringát, amelyet egyébként a Wilier a létező legszélesebb vásárlóközönségnek szán legendás brand-jük további népszerűsítése céljából.

 

VÉGSZÓ

Ha a Wilier Garda-t egy szóban kellene összefoglalnom, azt mondanám: szinergia. Ebben a kerékpárban van valami egységes, amely egységességet, mind a külső adottságaival, mind a tartalmi tulajdonságaival hangsúlyozni igyekszik a Wilier. Ez az ízig-vérig olasz országúti kerékpár pont olyan, mint amilyennek kinéz. Egy minőségi, középkategóriás endurance országúti kerékpár, a létező összes high-tech újítással felvértezve – mindezt hamisítatlan olasz külsővel, kiemelkedően jó áron.

A Garda a piac egyik legjobb választása ebben a kategóriában, azt hiszem, minden esélye meg van rá, hogy bestseller legyen.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!