Kerékpár nyereg

TOVÁBB AZ ORSZÁGÚTI/TRIATLON NYEREG KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A MTB/CYCLOCRPOSS/GRAVEL NYEREG KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A VÁROSI/TREKKING NYEREG KATEGÓRIÁRA 

TOVÁBB AZ E-BIKE NYEREG KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A NYEREG OUTLET KATEGÓRIÁRA 

Kerékpár nyereg. Már számos bejegyzésünkben megemlítettük, hogy a vázgeometria a kerékpárunk leginkább meghatározó és ennek megfelelően talán legérzékenyebb része is egyben. Így a kerékpár nyeregről szóló bejegyzésünkben a nyeregről, mint olyanról le kell vennünk a képzeletbeli koronát. Az iménti detronizálás helyes, főleg, ha belegondolunk, hogy nagyságrendekkel egyszerűbb egy nyerget lecserélni, mint egy vázszettett eldobni és vásárolni egy másikat helyette. Nos, ez kétségkívül így van, kár tagadni.

Azonban, ha egy pillanatra tovatekintünk, rögtön feltűnhet, hogy kevés kényelmetlenebb, kellemetlenebb dolog létezhet kerékpározás közben, mintha egy kerékpár nyereg kényelmetlen, nyom valahol, fáj az alfelünk stb. Nos, ez is igaz, nehéz lenne vitatkozni vele. Ugyanis, őszintén szólva, egy számunkra valamely okból kifolyólag nem megfelelő kerékpár nyereg olyan kellemetlenségeket (gyötrelmeket) okozhat kerékpározás során, amihez fogható legfeljebb egy lábunkat törő cipő lehet futás közben – mondjuk.

Milyen a jó kerékpár nyereg? Tegyük fel a kérdést, és egy picit belegondolva ebbe a dologba, rá kell jönnünk, hogy ezt megválaszolni nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogyan az elsőre tűnt. Nagyon röviden, ugyanis, a jó nyereg az, ami Neked jó! Milyen nyereg jó neked? Nos, ez már a kérdésnek az a része, amire képtelenség adekvát választ adni.

Egyeseknek az a jó kerékpáros nyereg, alapvetően puha, széles és hosszú. Másoknak, ennek az ellenkezője: rövid, kevéssé párnázott és keskeny. Van, aki az anatomikus nyergeket szereti, van aki a prosztata kímélős nyergeket, és olyan is van, aki a teljesen egyenes sikú kerékpáros nyergeket preferálja. Melyik a jó ezek közül? Melyik a kényelmes? Nyilvánvalóan mindegyik. A kérdés csak az, hogy kinek melyik.

Mindegy, hogy országúti nyereg, MTB nyereg, gravel nyereg, triatlon nyereg vagy bármi más felhasználási terület a téma, mindenhol, minden egyes embernél, minden egyes felhasználónál más egyéni preferenciák és érzékenységek érhetőek tetten, és sokaknak 3-5 vagy akár 8 nyerget meg kell vásárolniuk ahhoz, hogy megtalálják azt, ami számukra az igazi és üdvözítő megoldást jelenti.

A Biondo Bike kerékpárüzlet kínálatában számos nyereg megtalálható mindenféle felhasználási területre és igényszintre.