Pedál

TOVÁBB AZ ORSZÁGÚTI/TRIATLON PEDÁL KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A MTB/GRAVEL/CYCLOCROSS PEDÁL KATEGÓRIÁRA 

TOVÁBB A WATTMÉRŐS PEDÁL KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A TAPOSÓ/KÉTOLDALI PEDÁL KATEGÓRIÁRA 

TOVÁBB A STOPLI KATEGÓRIÁRA

TOVÁBB A PEDÁL OUTLET KATEGÓRIÁRA

Kerékpáros pedál. A kerékpár egy alkatrész hiányában bizonyosan nem használható, ez pedig, a pedál. A pedál az, amellyel a kerékpárt meghajtó motoros egység (ez volna a lábunk) először érintkezik, így az erő ezen keresztül jut el a kerékpár egyéb részeihez és onnan a gumikhoz majd ez az erő szabadul a talajra. Ez volna a kerékpározás a gyakorlatban.

A pedál tehát, mondhatni kifejezetten lényeges része a kerékpárunknak. 

Természetesen, többféle felhasználási területre többféle pedált lehet vásárolni szeretett kerékpárunkra. Az országúti kerékpár felhasználás két adekvát kerékpáros pedál rendszere a Look, illetve az SPD SL. Az SPD SL esetében a Shimano a domináns brand, hiszen a komplett rendszer őhozzájuk köthető, így ebben a kategóriában elsősorban Shimano pedálokkal találkozhatunk. Példának okáért ilyen SPD SL rendszerű Shimano országúti kerékpáros pedálokat vásárolhatunk: Shimano 105 pedál, Shimano Ultegra pedál, Shimano Dura Ace pedál. 

A Look rendszerű pedálok hasonlóak az SPD SL, de azért mindenképp egy külön, az előbbivel nem kompatibilis rendszerről beszélhetünk. A Look országúti pedál kollekciójában példának okért a következő modellekekkel találkozhatunk. Look Keo 3 Easy, Look Keo 3 Classic, Look Keo 2 Max Carbon, Look Keo Blade. Természetesen, lehet kapni ehhez tartozó stoplikat is, van stpolivédős és sima verzió is. Itt is elérhetőek a belépő szintű országúti kerékpár pedálok, de vannak középkategóriás, illetve high end csúcskategóriás országúti pedálok is – mindegyik megrendelhető webshopunkból.

MTB, illetve OFF-ROAD felhasználásra a domináns rendszer szintén Shimano találmány: ez az SPD rendszer. A Shimano MTB-os SPD rendszert használja a legtöbb mountain bike pedálokat forgalmazó cég. A Shimano Deore MTB pedál, a Shimano XT MTB pedál, a Shimano XTR MTB pedál mind a kiváló japán gyártó magas minőségű kerékpáros pedál kollekcióját gazdagítják. Természetesen itt is lehet vásárolni stoplikat, amelyek kifejezetten az SPD rendszerhez lettek tervezve.

Kínálunk még taposó pedálokat, illetve vannak kétoldali és platformos pedálok is. 

Kerékpáros pedál kínálatunk elérhető személyesen üzletünkben, illetve webáruházunkban is.