Pinarello

A Pinarello a világ legnagyobb presztizzsel rendelkező, messze legsikeresebb, valamint legvágyottabb kerékpármárkája. A Biondo Bike kerékpárüzlet 1999-ben hozta a be ezt a kerékpár-márkát Magyarországra és tette elérhetővé a magyar nagyközönség számára is. A treviso-i brand-et Giovanni „Nani” Pinarello alapította 1953-ban, aki maga is kerékpárversenyző volt, sőt, az 1951-es, szám szerint 34. Giro d’Italia-n ő nyerte az utolsó helyezettnek járó Maglia Nera-t, azaz a fekete trikót. A Pinarello azóta a prémium kerékpárgyártás és olasz formakultúra kétségkívül legjellegzetesebb képviselője, olyan győzelmi lajstrommal, amihez még csak hasonlóval sem rendelkezik senki a világon. Ilyen emberek halmoztak legendás győzelmeket, mint Pedro Delgado, Miguel Indurain, Bjarne Riis, Jan Ullrich, Oscar Pereiro, Alejandro Valverde, Alessandro Pettacchi, Rui Costa, Sir Bradley Wiggins, Christopher Froome, Gerraint Thomas, Egan Bernal, Filippo Ganna vagy éppen Tao Geoghegan Hart. Ennek megfelelően az olasz vállalat ma minden kétséget kizáróan a világ legvágyottabb, mitikus szenvedéllyel áthatott kétkerekű aszfaltszaggatóit kínálja.

A Pinarello kerékpár-palettája egyértelműen országúti alapú, vagyis elsősorban országúti kerékpárokat kínál, ezekre helyezi a hangsúlyt. A legendás olasz kerékpárgyártó vállalat az országúti kerékpár-palettáján belül háromféle felhasználási területre tervez.

Az első kategória: a verseny-kategória. A legendás olasz vállalat mindig kompetícióban gondolkodik, ennek megfelelően ezek a kerékpárok jelentik az olasz cég tervezőmunkájának a krémjét. Idetartozik a Dogma-család: Dogma F, Dogma F12 –  illetve a Prince család: Prince, Prince FX.

A második kategória az úgynevezett all around. Ennek a kategóriának nem más a missziója, minthogy olyan országúti kerékpárokat kínáljon, amelyek bár komfortosak (jóval komfortosabbak, mint a kifejezetten versenyzésre szánt társaik), de mindeközben ugyanúgy alkalmasak akár amatőr versenyzésre is, mint hosszabb granfondo megmérettetésekre, vagy akár hétvégi kerékpározásra. Az idetartozó modellek: Paris, Razha és GAN.

Végül pedig, a harmadik országúti kerékpár kategória a palettán: az endurance. Ezek kifejezetten komfortos, rossz utakon is élvezetes kerékpározásra tervezett gépek, ilyenek az: Angliru.

A paletta természetesen nem merül ki pusztán országúti kerékpárokban, így beszélnünk kell továbbá, a világszínvonalú gravel és cyclocross kerékpár diviziójukról is.

Ezek a kerékpárok: Grevil 2.0, Granger, Crossista, Crossista+.

Természetesen ne feledkezzünk meg a fantasztikus időfutam és triatlon kerékpár palettáról sem: Bolide TT, Bolide TR+, Bolide TR.

S végül, de nem utolsósorban a Pinarello kerékpár-palettája kínál elektromos kerékpárokat is: Nytro Road, Nytro Roadstar, Nytro Gravel, Nytro Granger, Nytro Urbanist, Nytro Dust 2, Nytro Dust 3.

A legendás olasz vállalat tehát, minden prémiumigényre igyekszik a létező legmagasabb szintű választ adni. A Biondo Bike kerékpárüzlet a Pinarello kizárólagos magyarországi forgalmazója 1999 óta.