Blog - Technika

A SZERELEMGYEREK – WILIER KARGA MODELLBEMUTATÓ

A legendás liliomos gyártó egy óriási party-ba vágta magát, mikor belecsapott ebbe a project-be. Na, ha valamin, akkor ezen látszik, hogy egy szerelem-project. Mindenféle kötöttségek nélkül, lazán beleállni valamibe, ami érdekel minket, és lesz, ami lesz – megcsináljuk, úgy ahogyan csak mi tudjuk. 

A Wilier Karga egy elektromos enduro kerékpár, de ez igazából a legkevesebb, amit el tudunk mondani róla.

 

AZ A BIZONYOS LÁTHATATLAN ERŐ… 

Létezik egy láthatatlan erő, egy drive, amely minden kerékpáros szellemét lángba borítja – képességektől függetlenül. Valami tapinthatatlan, egyfajta tudatalatti vágyakozás, ami arra késztet minket, hogy elinduljunk a természetbe emelkedők és lejtők felfedezése érdekében, mindenféle ellenfél vagy teljesítménykényszer nélkül. Nem a kihívások élvezete hajt ilyenkor bennünket, hanem az a vágy, hogy többet megtudjunk magunkról – ez az önismeret utáni határtalan vágyakozás. Arra, hogy honnan jövünk és hová akarunk eljutni?

A Karga műszaki és technológiai perspektívájának ez a kép, illetve ezek az értékek adnak támasztékot. A Wilier története és filozófiája egyértelműen a versenyvilághoz kötődik. A Wilier-Pirelli csapatnál felhalmozott tapasztalat hozzájárult ahhoz, hogy fejlődjenek a mountain bike versenyzés terén.

Ez a láthatatlan belső késztetés - amely minden kerékpárost az előbbiekre sarkall – fellobbantotta a legendás olasz gyártóban is a vágyat, hogy megtörjék a csendet, és valami teljesen újjal áljanak elő. 

S ekkor túlléptek a könnyű e-MTB paradigmáján. 

Rájöttek, hogy a Wilier versenyzői DNS-e remekül mutat egy olyan kerékpáron is, amely nem a versenyekre összpontosít - Így jutottak el végül a Kargához.


VÁZTECHNOLÓGIA ÉS KINEMATIKA

A Wilier Karga váz első háromszöge NH-MOD high modulus karbonból készült, a hátsó felfüggesztés pedig, 6061-es T6 alumíniumból. A fejcsőszög kellően lapos, illetve a váz minden elemében a lejtőzésre felettébb alkalmas geometriát kapunk + felfelé ott van a motoros rásegítés. Elől-hátul 160 mm-t mozog, amely akár enduro felhasználásra (is) predesztinálhatja a Karga-t.

Karakterisztikai jellemzők terén is mindent tud, amit csak elvárhatunk tőle: aszimmetrikus váz, integrált kábelezés, IFP, tapered fejcső, BB92-es press fit középrész és még sok kis apró finomság.

Egyébként, ha szigorúan nézzük a geometria táblázatot, és szálkásan állunk a kérdéshez, ez se nem enduro, se nem trail bringa. A 160 mm-es rugóútnak köszönhetően a Karga célja, hogy megfeleljen a legtöbb kerékpár-rajongó igényeinek, akik szeretnének fittek maradni, úgy, hogy miközben remekül szórakozzanak. A karbon első váz háromszög dupla falvastagságú alumínium hátsó váz háromszöggel van kiegészítve, amely a 29”-es kerekeket fogad. Könnyen adható neki felfelé, s éppen a megfelelő szinten agilis lefelé.


MOTOR 

Ez az e-MTB kerékpár kétféle motorral érhető el. A Wilier Karga a Shimano EP6 és az EP801 rendszerét használja. Az EP6 motor 630W teljesítményű és 85Nm nyomatékot tud. Az akkumulátor pedig, 630Wh-ra képes. Az EP801 motorja 820W teljesítményű és 85Nm nyomatékot tud. Az akkumulátor pedig, 820Wh-ra képes.

A Shimano elektromos rendszerei harmonikus egyensúlyt képviselnek az erő, a hatékonyság és a rendszerintegráció között. A legújabb generációs Shimano középmotorok egyenletes és zajtalan működést biztosítanak kerékpározás közben.

Ahogy írtam, a Karga a Shimano EP6 vagy a Shimano EP801 motorjaival kapható - mindkettő 85 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik - amelyek teljesítménye a terepviszonyokhoz, illetve a felhasználó speciális igényeihez igazítható. Az integrált 720 Wh-s akkumulátor, amely a váz alsócsövében található, kivételes hatótávot biztosít, lehetővé téve a hosszútávú használatot.  

Kerékpározás közben megtekinthető minden lényeges információ, mint például a sebesség, a megtett távolság és az akkumulátor töltöttségi szintje - ezek könnyen nyomon követhetőek az új LCD kijelzőn, amely még erős napfényben is jól olvasható. Az adatkezelő panelek pedig, testreszabhatóak.

REZÜMÉ 

A Wilier Karga egy igazi prémium játszótárs, de abból is a legjobb fajta. Tulajdonképpen, szinte minden terepviszonyra alkalmas és semmi sem szabhat határt a felhőtlen szórakozásnak a Karga nyergében

Úgyhogy, kijelenthetjük, ez is egy sikeres project, hiszen pont az lett, aminek tervezték: szerelmegyerek Olaszországból.

follow us!

Follow us for special offers, exclusive products and information!