Blog - Technika

a valóra vált álom


Amikor megjelent a Wilier Filante SLR, azt a konzekvenciát vontuk le, hogy a patinás olasz gyártónak sikerült egy olyan országúti kerékpárt leraknia a képzeletbeli asztalra, amelyben egész egyszerűen a legnagyobb rosszindulattal sem találtunk hibát. Ezen állítás legjobb alátámasztása, hogy nemrég megválasztották a WorldTour mezőny legjobb országúti kerékpárjának is.

Ez persze nem is meglepő, hiszen egyszerre hihetetlenül könnyű, merev, aerodinamikus és mindehhez egy kiválóan összerakott klasszikus olasz versenygeometria, illetve egy vadítóan szép külső is tartozik.

Írásunk főszereplője azonban nem ő. 

Ennek oka a kategória, ahol a nevezett Filante SLR indul, illetőleg annak a kategóriának a mára már obligát árképzése, amely arra is predesztinálja, hogy az Astana és az FDJ egyik hivatalos kerékpárja lehessen. Igen, sajnos ki kell mondanunk: a 10-14 000 eurós ára ezt a csodálatos olasz műremeket erősen rétegműfajjá teszi, és nem csak hazánkban. Az igazi művészet az lenne, ha lehetne valami hasonlót vásárolni, ami még mindig könnyű, aerodinamikus, tárcsafékes, teljesen integrált kábelezéssel és elektromos váltással rendelkezik, illetve a geometriája is lehetne ugyanez. Valami kísértetiesen hasonlót, csak mondjuk fentebb említett összeg feléért…

TÁDÁMM!

A Wilier Filante SL erre az igényre kínál megoldást. S itt a megoldás megjelölést egészen szó szerint vehetjük, mert minden fent említett paraméternek megfelel.

A Wilier a különböző szintű termékeinek a megkülönböztetésére külön nevezéktant vezetett be. Az SLR (úgy, mint Super Light Race) mindig a paletta tetejét hívatott jelölni, míg az SL (Super Light) az egyel a paletta teteje alatt elhelyezkedő, prémium másodvonalat jelenti. Az SL vonulat eredetileg egy a csúcskategóriához kísértetiesen hasonlító, de annál nehezebb, más anyagokat és felszereltségeket felvonultató, árban pedig, jelentősen barátságosabb termékeket kínáló kategória volt. Mára azonban a Wilier külön identitást adományozott az SL-szegmensnek, így az nem csupán árában és fentebb említett paramétereiben, hanem identitáshordozó üzenetében is teljességgel elkülönül a Wilier high-end termékpalettájától.


MIFÉLE ÜZENET?

Az üzenet veleje, azt hiszem, a dedikáltság. A Pinarello az F-szériával kistestvéreket kreált. Kistestvéreket olyanoknak, akik nem akarnak/tudnak 14-17 000 eurót kiadni a Dogma F-re, de jó ízlésük és józan eszük folytán nem akarnak valami „patika állapotú” (értsd: kétes eredetű és állapotú) levetett szemetet vételezni valamelyik zugkereskedő garázsából.

A Filante SL ezzel szemben igyekszik egy saját identitást felmutatni, amely nem egyszerűen arról szól, hogy hogyan juthatunk hozzá féláron a nagyok játékszeréhez. Nem, ez nem „csupán” a Filante SLR kistestvére” hanem egy üdítően eredeti kísérlet a prémium középkategóriában azoknak, akik szerelmi viszonyt ápolnak az országúti kerékpározással, és ebből fakadólag azzal, amit a Wilier ebben a kategóriában személyesen nekik címez.



MIT TUD A FILANTE SL?

Geometriájában és vázkarakterisztikában tulajdonképpen teljesen megegyezik a Filante SLR-el, ellenben ha a teljes csomagot nézzük, láthatóak a különbségek.

Először is, a felhasznált karbonszövet tekintetében NH MOD high modulus karbont kapunk, amellyel a Filante SL váz meglehetősen könnyű: M-es méretben mindössze 1 010 grammot nyom a mérlegen. A hozzátartozó kokpitot a Wilier Stemma SL és Barra SL hyperkönnyű alumínium kormánya és kormányszára jelentik. A váz természetesen tárcsaféket fogad és teljes kábelintegráció fogadására lett tervezve. Karakterisztika terén is minden az, aminek látszik. BB386 középrész, Balanced design, totális kábelintegráció, Easy-fit spacer-ek, Ritchey 1-Bolt Seatpost Clamp, és az SL filozófia legjava. Ez a kerékpár az SLR-karakterisztika középkategóriás leképeződése. A Filante SL számtalan különböző beállítást teszi lehetővé az Accu-fit segítségével.


MI A FILANTE SL?

A Filante SL egy sportos, teljesítményorientált – akár versezésre is alkalmas – országúti kerékpár, amely a sebességről, az aerodinamikáról és a kerékpározás élményéről szól egyszerre. A Filante SL középkategóriában kínálja az igazán nagyok által szavatolt élményt, jellegzetes Wilier külső megjelenéssel és minőséggel. 


… ÉS MENNYI AZ ANNYI?

A Filante SL kétmillió forint alatt indul Shimano 105 Di2 2x12-es elektromos szettel és minőségi Miche Syntium Aero kerekekkel, amelyekről fontos elmondani, hogy a híres olasz gyártó küllőnként ellenőriz a forgalomba hozatal előtt! Természetesen, elérhető ez a modell Ultegra Di2-vel és karbon kerekekkel is, még mindig a 2,5 milliós ársávban maradva. 


ÖSSZESSÉGÉBEN

A Wilier Filante SL várhatóan a patinás olasz gyártó egyik legkelendőbb országúti kerékpárja lesz, köszönhetően kiváló minőségének, egyéni arculatának és kiváló árazásának.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!