Gabriele Biondo

tulajdonos

GABRIELE BIONDO – a Biondo Bike kerékpárüzlet társtulajdonosa

Gabriele 1955.05.17-én született az Észak-Olaszországi Villorbában. 1969-ben, 14 évesen kezdett el kerékpározni a G.S. Villorba színeiben. 

Meglehetősen korán, 1972-ben, 17 évesen lett olasz bajnok a 100 km-es csapat tagjaként egy Wilier Superleggera Ramato nyergében, majd ugyanebben az évben szintén a 100 km-es csapatban megnyeri a Veneto Bajnokságot is. 1978-ban második lett a Trofeo Bianchi-n, 1982-ben egyéniben diadalmaskodik a Giro Friuli-n, s még ugyanebben az évben a Giro Veneto-n is győzni tud - szintén egyéniben.

Első munkahelye a Pinarello volt. 1995-től a Tasselli Elematic edzőjeként tevékenykedik, 1997-ben pedig, ugyancsak edzőként a De Nardi csapatnál. Ő nevelte ki többek között Matteo Tosatto-t, aki pályafutása során 28 háromhetes World Tour versenyt teljesített, 2017-től az Ineos Grenadiers csapatánál dolgozik.

1999-ben ismerkedik meg Seregély Mártával, akivel még ebben az évben megalapítják a Biondo Bike kerékpárüzletet, illetve a Biondo Bike Sportegyesületet. Márta és Bence mellett ő is a vállalkozás társtulajdonosa.

Feladata: Logisztikai és kapcsolattartási feladatok. Az országúti kerékpársport Magyarország és Olaszország közötti kapcsolatainak elősegítése és ápolása.    

Szakterülete: országúti szegmens

Gabriele Biondo

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!