Szolgáltatások

Baleseti szakvélemény biztosító részére

Általános ismertető a szolgáltatáscsoportról


A Biondo Bike Kerékpárüzletben 1999 óta foglalkozunk baleseti szakvélemények kiállításával biztosító résére. Balesetes, sérült kerékpárok szakvéleményezésével és értékvesztésének megállapításával igyekszünk a kerékpár tulajdonosa számára az őt ért kárt minimalizálni.

A szolgáltatás menete egyszerű:

 • Első lépésben szemrevételezzük a sérült kerékpárt, felvesszük minden adatát, megvizsgáljuk a sérüléseket, azoknak mértékét, illetve fényképes és manuális eszközzel rögzítjük a látottakat. Kizárólag nálunk vásárolt Pinarello és Wilier kerékpárok esetében - amennyiben szükséges - az adott időben megállapított ár ellenében kiküldjük a sérült vázszettet magához a gyártóhoz, hogy bevizsgálják röntgen készülékükkel a karbon szálaknak és magának a struktúrának az esetleges sérüléseit. Amennyiben magabiztosan megállapítjuk, hogy a kerékpár használata ön és közveszélyes, erre természetesen nincs szükség.
 • A második lépés a tulajdonos adatainak felvétele, ez e-mail-es formában történik, a sérült kerékpár tulajdonosának tehát szükséges megküldeni számunkra a kért személyes adatait, illetve a baleset körülményeinek pontos leírását. 
 • A harmadik lépés, pedig magának a szakvéleménynek az elkészítése, annak a megállapítása, hogy a kár mértéke mekkora, illetve milyen jellegű sérülések keletkeztek a szóban forgó kerékpáron. Minden típusú kerékpár szakvéleményezését vállaljuk. 

A baleseti szakvélemény elkészítése 2-4 munkanapot vehet igénybe. A szolgáltatás ára 49 000 Ft. Pontokba szedve itt vannak a legfontosabb érvek amellett, hogy miért nálunk érdemes minket választanod, amennyiben ezt a szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, illetve a legfontosabb teendők, amelyek egy ilyen esetben elengedhetetlenek. 

 • Biztosítói szakvélemény készítés immár 1999 óta üzletünkben.
 • Minden kedves vásárlónknak azt kívánjuk, ne legyen szükség rá, de sajnos egyre gyakoribb kérés a közúti balesetet szenvedett kerékpárok kárrendezése. Köszönhető ez a gépjármű állomány jelentős növekményének, az utak telítettségének, a figyelmetlen kerékpárosok és gépjárművezetők szabálytalan közlekedésének.
 • Jobb felkészülten útnak indulni. Mindenkinek ajánlott zsebre rakni egy személyi igazolványt vagy annak másolatát műanyag bevonattal, hogy az esetleges elázás se okozzon gondot.
 • Amennyiben, baleset ér minket, jegyezzük meg a kárt okozó gépjármű rendszámát, ha sokkos állapotban vagyunk ez persze nehezebb, de igyekezzünk legalább szemtanúkat keríteni ez esetben.
 • Jegyezzük meg hol történt az eset, főút száma, helységnév esetlegesen kilométerkő.
 • Kevésbé súlyos esetben elég lehet, ha a gépjárművezetővel megegyezünk, hogy a kerékpárunkat és a ruházatunkat érő károkat a gépjármű biztosítása fedezi majd.
 • Súlyos esetben természetesen hívjunk, hívassunk rendőrt és/vagy mentőt. A cserbenhagyásos gázolásnál ez még kérdésként se merüljön fel!
 • A rendőrség jegyzőkönyvet vesz fel minden esetben a balesetről, amelyre a biztosítói szakvéleményben is hivatkozni fogunk.
 • A kerékpárt és az egyéb balesetben sérült tárgyakat, kérjük üzletünkbe eljuttatni. Alaposan megvizsgáljuk azokat, amennyiben szükséges az elbíráláshoz, kiküldjük azokat magához a gyártóhoz, hogy bevizsgálják röntgen készülékükkel a karbon szálak esetleges sérülését és törését. Ha magabiztosan megállapítjuk, hogy a kerékpár használata ön és közveszélyes, erre nincs szükség.
 • A gondosan átvizsgált kerékpárt ezek után, haza lehet vinni, esetleg, akkor kell visszahozni, ha a biztosító alkalmazottja itt szeretné megvizsgálni, s közben kérdéseket intézni hozzánk, akik a biztosítói szakvéleményt elkészítettük az ügyfelünk számára. Ehhez szükséges általában 2-4 munkanap.
 • Nem egyszerű ugyanis a pár éves kerékpár értékét meghatározni a vásárláskor meghatározott árához képest. Egyes alkatrészek akkori és a mostani árát viszonyítani egymáshoz. Ha nincs már az aktuális termék, behelyettesíteni egy közel azonos minőségű termékkel.
 • Biztosítója válogatja, de kevés a visszautasított kérelem, abban az esetben, ha mi írjuk a szakvéleményt. Vevőink többnyire, persze a sérülések mértékének megfelelően visszakapják a sérült kerékpárváz vagy alkatrészek, ruhák, bukósisak árát a biztosítótól.
 • Az általunk készített biztosítói szakvélemény ára 49 000 Ft.
 • Azoknak az ügyfeleknek, akik a biztosító fizetése után minket választanak és tőlünk vásárolják meg a következő kerékpárjukat, levonjuk a szakvélemény árát a leendő kerékpár árából, amennyiben a rendelés / vásárlás a szakvélemény átvételétől számított 14 naptári napon belül megtörténik.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!