Szolgáltatások

Kerékpár, edzés és táplálkozási szaktanácsadás

Általános ismertető a szolgáltatáscsoportról


Ez az a szolgáltatás csoport, amelyről ki lehet jelenteni, hogy talán a legnépszerűbb az összes általunk kínált szolgáltatás csoport közül. 

Ez maga a sportkerékpározásra, illetve erre az életmódra való legszakszerűbb felkészítést takarja. Hiszen mi szükséges ehhez? Először is, egy megfelelő kerékpár. Továbbá, egy komplex edzésterv. Végül pedig egy megfelelő táplálkozási rendszer, amely ezt az egészet körülöleli.  

Ennek következtében három különböző szolgáltatást kínálunk ezen a szolgáltatáscsoporton belül:

  • Kerékpár választási szaktanácsadás
  • Kerékpár és kondicionáló edzésterv
  • Táplálkozási szaktanácsadás


1, KERÉKPÁRVÁLASZTÁSI SZAKTANÁCSADÁS

Ez a szolgáltatásunk nem arról szól, hogy a vendégünk mit szeretne, hanem arról, hogy igazából mire van szüksége! Tehát, melyik az a kerékpár, amely akár hosszú távon a lehető legmagasabb szinten, illetve legkomplexebb módon elégíti ki vendégünk igényeit. Ez egy folyamat, ezért egy ilyen foglalkozás legalább egy órás időtartamot vesz igénybe.

A folyamat maga egy beszélgetéssel indul, amelynek segítségével felmérjük vendégünk fizikai állapotát (edzettségi szint, kondicionális paraméterek, esetleges betegségek stb…), kerékpáros jártasságát, szokásait, illetve a témához kapcsolódó igényeit. Ezt követően, felmérjük a szóba jöhető lokációkat, ahol a kérdéses kerékpárt használni szeretné, utána pedig, megállapítjuk azt az ársávot, amelybe a szóban forgó terméknek ideális volna beleesnie. Ha mindezzel megvagyunk, teszünk egy ajánlást arra a felhasználási területre, amelyre ezen információk és egyéb impresszióink alapján vendégünknek minden bizonnyal szüksége lehet. Majd továbbspecifikáljuk azt, hogy a lehető legszűkebb keresztmetszetét kapjuk a szóba jöhető kerékpároknak. A végső fázis pedig, miután megtaláltuk a megfelelő modellt, felszereltséget, színt, illetve méretet választunk.


2, KERÉKPÁR ÉS KONDICIONÁLÓ EDZÉSTERV

Ez a szolgáltatásunk igazából két szolgáltatás egyben. Hiszen, egy teljességgel személyre szabott, komplex, negyedéves edzéstervet adunk, amely tartalmaz egy kifejezetten kerékpáros és egy kondicionáló (súlyzós edzés + stretching) edzéstervet is. 

A szolgáltatás menete alapvetően három fázisból áll.

  • A folyamat kezdetén egy kötetlen beszélgetéssel indítunk, amely keretei között meghatározzuk a kiindulópontot. Itt egészségügyi állapotfelmérés, és az edzettségi szint, illetve a kondíció és a kerékpáros múlt egzakt felmérése történik.
  • A második fázisban meghatározzuk azokat a célokat, amelyek mentén az edzéstervezés menetét felállíthatjuk. A második fázisban.
  • A folyamat harmadik fázisában, pedig elkészítjük magát tervet, amely alapján vendégünk megkezdheti a munkát, és útját a vágyott transzformáció felé.


3, TÁPLÁLKOZÁSI SZAKTANÁCSADÁS

Alapvetően, a sportolói életforma három fontos, nagy részegységből tevődik össze. Edzésmunka, táplálkozás és pihenés. Ez az a szentháromság, amely meghatározza, hogy erőfeszítéseinket siker koronázza vagy sem. Az egyénre felépített táplálkozási rendszer nem pusztán kiegészíti ezt a rendszert, hanem annak az egyik – ha nem legfontosabb – alapköve.

Korunkban számtalan cikk és tévhit terjed azzal kapcsolatban, mi az az egy és üdvözítő táplálkozási metódus, amit mindenkinek követnie kellene. Nos, ezen a ponton szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ilyen nincs. Dietetikusnak lenni nem véletlenül egy szakma, és nem véletlenül tanulják ezt hosszú évekig felsőoktatási intézményi keretek között.

Nem vagyunk egyformák, nem azonosak a céljaink és az adottságaink. Ezeket minden esetben a lehető legnagyobb körültekintéssel figyelembe kell venni ahhoz, hogy a minden hozzánk forduló ember esetében a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni – hiszen pont ezért csináljuk. Nálunk mindenki egyéni, személyre szabott táplálkozási tervet kap a kezébe, amely az ő paramétereinek teljes körű figyelembevételével készül. 

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!