Blog - Technika

A TURBÓHIÉNA – WILIER JENA HYBRID MODELLBEMUTATÓ

A hiénáról mindenkinek egy gusztustalan, nyálát csorgató dögevő jut eszébe, aki falkába verődve sunyin koslat a csúcsragadozók árnyékában, hátha neki is leesik valami az elejtett prédából. A Jena hiénát jelent, és egy teljesen másik aspektus ihlette az elnevezést - mégpedig a mindenevés aktusa. A hiéna ugyanis, mindenevő, és ugyanez igaz a mindenféle terepviszonyok között otthonosan közlekedő Wilier Jena Hybrid-re is. Épp ez a sokoldalúság az, amely ezt az egyébként szerintem rendkívül ötletes elnevezést ihlette.

A Jena Hybrid a legendás liliomos gyártó Jena nevű modelljének elektromos rásegítéssel megspékelt változata, amely nagyon hasonlít az analóg Jena-ra – de kapunk hozzá még egy kis plusz segítséget...

GRAVEL SZTORI CÍMSZAVAKBAN 

A gravel kerékpár története alapvetően három felhasználási és tervezési alapelv alapján szerveződik rendbe. 

  • az első, a bike for all szisztéma: jelesül egy olyan kerékpár megalkotása került a tervezőmunka fókuszába, amely mindenféle igénybevételnek valamilyen mértékben képes megfelelni. 
  • a második, a drop bar for all koncepció: magyarán, a koskormányt mindenhová fel lehet szerelni és az minden típusú kerékpár irányítására alkalmas lehet.   
  • a harmadik, pedig az only one bike elképzelés: tehát, ha csak egy darab kerékpárt szeretnél, vagy csupán egyet engedhetsz meg magadnak, akkor az egy gravel legyen, mert az mindenképpen olyan lesz, amely többféle felhasználási területre is alkalmas.

Ez a három filozófiai topik a gravel kerékpár kategória kvintesszenciája tulajdonképpen.

Természetesen, azóta már – ahogy fentebb említettem – szegmentálták ezt a szakágat is, és létezik gravel kerékpár túrázásra, komfort felhasználásra, és akár versenyzésre is - illetve, ezeken belül is különböző geometriák, vázanyagok, kormányszerkezetek, elektromos rásegítések és egyéb változók állnak rendelkezésre. A versenyzős gravel kategóriát annyira komolyan veszik, hogy számos versenyt – sőt, már vilagbajnokságot – is rendeznek belőle.

JENA HYBRID-ALAPINFORMÁCIÓK

A Wilier Jena Hybrid egy prémium minőségű karbon vázzal és villával rendelkezik. A váz geometriája hasonló a Jena-éhoz, amely hosszú, a nyeregben eltöltött órákon át kényelmes vezetési pozícióval kombinált kiváló teljesítmény kínál.

A Jena Hybrid olyan hagyományos alkatrészeket tartalmaz, mint a hidraulikus tárcsafékek, 11 sebességes váltó, valamint alumínium felnik.

A hagyományos konfiguráció egyetlen alkatrésze a hátsó agy, amely a hajtást segítő 40 Nm-es Mahle Ebikemotion X35 motort tartalmaz. A motort egy 250 Wh-s akkumulátor táplálja, amelyet tökéletesen integráltak a váz alsócsövébe.

A rendszervezérlést (be és kikapcsolás, illetve a rásegítések mértéke) a kormányra szerelt iWoc gomb vezérli, így a kerékpáros kiválaszthatja a Jena Hybrid különféle rásegítési módjait.

Sokat javítottak a vezetés biztonságán az iWoc gomb kormányra szerelésével. A gomb egy támasztékkal van felszerelve a kormányra, így a felhasználó úgy kommunikálhat az Ebikemotion rendszerrel, hogy közben a kezét szilárdan a kormányon tartja. A Wilier Jena Hybrid-en a kerékpáros kiválaszthatja a rásegítés szintjét és ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét is, miközben mindkét kezét a kormányon tartja a biztonságban való közlekedés érdekében.


WILIER JENA HYBRID – VÁZTECHNOLÓGIA RÖVIDEN 

A Wilier Jena Hybrid egy tárcsafékes, NH-MOD high modulus karbon vázas elektromos gravel kerékpár, amely nem csak anyaghasználatában, de kidolgozottságában és vázkarakterisztikai jellemzőiben is a legendás liliomos gyártó gyönyörű hagyományait idézi.

Természetesen, vázkarakterisztikai jellemzők terén is nagyon erős a villanyos Jena: aszimmetrikus hátsó háromszög, BB92 press fit középrész, láncleesés gátló és sok minden más olyan attribútummal is rendelkezik a Jena Hybrid, ami egy ilyen gravel kerékpárt egy közel makulátlan olasz prémium e-gravel kerékpárrá varázsolhat.

Rásegítés tekintetében sem adták lejjebb: Mahle eBikemotion X35+ Drive Unit motor, mely 25 km/h-ig tud rásegíteni. 40 Nm forgatónyomaték, 250 W rásegítés és 250 Wh akkumulátor-kapacitás jellemzi. A Jena olaszul még mindig hiénát jelent.

HASZNÁLHATÓSÁG 

A Wilier Jena Hybrid használhatóságára élő bizonyítékok sora áll rendelkezésünkre. A váz/villa és a kerekek közötti távolság lehetővé teszi, hogy 28”-os kerekekre vagy 650B átmérőjű MTB kerekekre ballonosabb gumikat szerelj fel. A 28”-os kerekekre akár 44 mm széles gravel gumikat is felszerelhetünk, míg a 650B MTB kerekekre akár 48 mm széles köpenyek is felférnek, ami 1,95”-nek felel meg nagyjából.

Számos pakolhatóságot elősegítő szem áll rendelkezésre a Jena Hybrid vázon, amelyek lehetővé teszik kulacstartók, táskák, tárolók vagy sárvédők felszerelését. Az első villára például felszerelhetsz két kulacstartót vagy egy lowrider tartót is táskák számára.


ÖSSZEGZÉS 

A Wilier Jena Hybrid egy nagyon könnyű, rendkívül kényelmes és sokoldalúan használható karbon vázas gravel pedelec kerékpár, amely nem pusztán műszaki tartalmával, de külső adottságaival is hódít.

A Jena Hybrid egy kiváló választás azoknak, akik egy darab kerékpár szeretnének maguknak, de abból jót, és az sem árt, ha kapnak hozzá egy csipetnyi pluszt!

 

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!