Blog - Márta blogja

Woman on the Bike 2022

Seregély Márta vagyok a Biondo Bike Kerékpárüzlet egyik társalapítója.

  • 16 év profi kerékpáros múlttal
  • 22 magyar bajnoki címmel
  • 6 Giro d’ Italia részvétellel zártam pályafutásomat.

Ebből adódóan, mindig is szívemen viseltem, és érdeklődtem a nők körében is egyre divatosabbá vált sportág fejlődése iránt. A kerékpárokat magam is tesztelem, a ruhákat próbálgatom, a kerékpáros cipőket hordom, így mindig naprakészen tudok ajánlani számotokra, megfelelő méretű és funkciójú termékeket. Személyesen segítek a kerékpár megfelelő méretre szabásában, legyen szó egy női kosaras vagy épp a legtrendibb országúti versenygépről.

Mivel jövőre hazánk ad otthont a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenyének, a Giro d’Italia-nak, így érdemes időben felkészülni rá. Gyönyörű karcsúsított mezben, szexi cipőben és trendi kerékpárral kéne várni a srácokat a befutónál.

Kerékpárok körében a Pinarello-nál található meg a legtöbb nők számára kifejlesztett modell. 155-175 cm magasságik bezárólag lehet vázakat rendelni náluk hölgyek számára.

A Wilier-ből is mindig igyekszünk készleten tartani XS vagy S méretű kerékpárt. Ebben, a nagyon sajátos Covid-helyzetben is gondoltunk rátok így láthattok nálunk: Wilier Cento1 NDR Disc Shimano 105 szettel kerékpárt XS és S méretben is, fekete és piros színben

Kerékpáros cipők terén sem vallunk szégyent, ami a női méreteket illeti. A Gaerne olasz gyártó termékeit mi hoztuk be elsőként az országba 1999-ben, azóta is tartjuk őket folyamatosan. Azt gondolom, ez mindent elmond a minőségükkel kapcsolatban. A női méretek 37-estől indulnak, de adtunk már el kerékpáros cipőt kisebb lábú hölgyeknek is egészen 35-ig bezárólag. A színek között megtalálható a konzervatívabb fekete kis arany vagy pink beütéssel, vagy a fehér arannyal vagy pink-el. MTB, triatlon és országúti Gaerne női cipőket egyaránt megtalálsz:

    

Kerékpáros bukósisak. Nagy kihívás, főleg csajoknakí: vova rakom a copfomat? Lenyomja a hajam stb... De, akkor is kell! Ha nincs rajtad, hidd el, nem a copfod lesz a legfontosabb dolgod, hanem az hogy fel tudsz-e majd kelni a kórházi ágyból.

A mai trendeknek megfelelő csinos bukósisakot, ami nem olyan, mintha egy darázsfészket vinnénk a fejünk tetején - már gyártanak néhányan. Nekünk általában a keskenyebb, kisebb méretű fazonok állnak jól. Ilyenek például a Salice termékei és a Force bukósisakjai. Mind színben, mind méretben megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt.   

Ruházat. A 80-as évek elején, mikor én kerékpározni kezdtem többnyire férfi méretű mezekben nyomtuk le a versenyeket. Akinek, volt varrógéphez értő családtagja, az hordhatott lekarcsúsított felsőket, de egyébként meg voltál átkozva a téglalap alakú felsőkkel, kantárnélküli nadrágokkal, amiben még szarvasbőr betét volt. Mikor kimostad száradás közben megállt magától a fregolin és csak babakrém segítségével tudtad felpuhítani, hogy használható legyen.

Ehhez képest most dözsi-bözsi van a piacon külön a nőknek legyártott ruházatból. A mezek méretezése eleve kisebb szabásrajzzal készül, karcsúsított és ugyanazt az anyagot használják, mint a legfrissebb férfi változatoknál. Ugyan ez a helyzet a kerékpáros nadrágoknál is. Itt még plusz fejlesztés a női betét, szélesebb és rövidebb a hossza, a női ülőgumóknak megfelelően. Bár, ha azt nézem, hogy férfi betétes nadrágban tekertem le az évi 25.000 km-eket versenyző koromban és még élek, szerintem másnak sem lesz tőle semmi baja. Tehát, nem kötelező.

Női mezek terén, mind színben, mind márkában, mind méretekben a legszélesebb palettán mozgunk.

Ezen kívül sportmelltartót, aláöltözőt, kis méretű téli és nyári kerékpáros kesztyűket, alacsonyabb szárú zoknikat (mert hiszem, hogy ritkán áll jól csajoknak a mostanában divatos nagyon hosszú szárú zokni, kivéve, ha nem vagy 180 magas és 60 kg) is láthatsz webshopunkban.

www.biondobike.hu

Amennyiben, kérdésed merülne fel, keress bátran a 06/20-229-3950 számon!

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!