Blog - Technika

Az erő eleganciája

Az Andromeda és a ROKH Hybrid elektromos rásegítéssel rendelkező pedelec MTB kerékpárok után most egy atombombával próbálkozik a legendás olasz vállalat: megjelent a cég első elektromos rásegítést alkalmazó, országúti felhasználásra szánt pedelec kerékpárja, a Pinarello Nytro.


MINEK IS EZ TULAJDONKÉPPEN?

Országúti pedelec-et nem sok kerékpárgyártó cég mert eddig kihozni. Ennek a legfőbb oka az lehet, hogy az országúti kerékpározás hosszú évek óta reneszánszát éli, s az „ami működik, azon minek változtatni” elv alapján a gyártók inkább a hagyományos országúti kerékpárok fejlesztése mellett tették le a voksukat. Azonban a piac újabb és újabb kihívások elé állítja a gyártókat, akikkel szemben ma már alapelvárás, hogy lehetőség szerint minden felhasználói igényt igyekezzenek kielégíteni – a lehető legmagasabb minőségi és technológiai szinten.
A Pinarello erre a kérdésre kívánt felelni ezzel a merőben új koncepcióval, amellyel már most bejelentkezett az első helyért – amolyan Pinarello-módra.

De minek is egy elektromos rásegítéssel ellátott országúti kerékpár, amikor ez a sport pont arról szól, hogy van két lábunk, szeretett házikedvencünk rendelkezik két guruló alkalmatossággal, és a kettő kombinációjának van valamiféle sportértéke?

A kérdés maga is XX. századi, a XXI. században ugyanis ilyen kérdést nem lehet feltenni. Ha van igény pedelec MTB-k tömkelegére, akkor ugyanilyen elven működő országúti kerékpárra miért ne lenne igény? Ez nem pótolja a hagyományos országúti és/vagy MTB kerékpárokat természetesen – azonban tökéletesen kiegészíti azokat. Azoknak, akik szeretnék meghódítani álmaik hegycsúcsait, de nem tudják elvégezni azt az edzésmunkát, amely ahhoz szükségeltetne, hogy ezt normál elven működő országúti kerékpárral teljesítsék – a Pinarello Nytro egy igencsak kézenfekvő megoldás. A Pinarello Nytro ugyanúgy alkalmas sportolásra, testünk karbantartására, mint normál elven működő társai, csak mindezt kisebb terheléssel és kényelmesebben tehetjük meg, mint eddig bármikor. Akkor miért ne?


MIT KíNÁL A PINARELLO NYTRO?

A Pinarello Nytro egy prémium kategóriás elektromos rásegítéssel rendelkező karbon vázas országúti kerékpár, prémium felszereltséggel és hamisítatlan olasz formanyelvvel.

Ennek a pedelec országúti kerékpárnak a váza – a GAN szériához hasonlóan – a Toray T700 12K karbonjából készült, amely egyszerre komfortos és szavatolja a megfelelő szintű szerkezeti merevséget is. A váz kialakítása a hagyományoknak megfelelően aszimmetrikus, és rendelkezik az összes Pinarello kerékpárokra jellemző vázkarakterisztikai tulajdonsággal. Ilyenek az olasz menetes középrész, a Pinarello kerékpároknál már jól ismert RAD-tárcsafék felfogatási szabvány (160 mm-es tárcsákkal), a 28 mm-es gumikat is fogadni képes férőhely, vagy az elöl 100x12, hátul 142x12 mm-es átütős tengelykapcsolat.

Érdemes még néhány szót ejteni a Pinarello Nytro tömegadatiról is: a kerékpár mindenestül 13 kg, ami egészen elképesztően könnyűnek számít ebben a kategóriában. A motor, illetve a komplett rásegítő-rendszer a vázzal együtt 4,7 kg-ot nyom.

A rendszer lelke a Fazua Evation System, amely rendszer külön a Pinarello Nytro-hoz készült. A motor maximum 400W teljesítményt tud leadni, 60Nm forgatónyomatékkal. A kerékpárban lévő akkumulátor 252Wh teljesítményre képes, s egészen 25 km/h-ig segíti a rendszer a saját erőnket.


MENNYIBE KERÜL?

A Pinarello Nytro bevezető ára SRAM Force-al és Fulcrum Racing 500DB C17 kerekekkel most 5 630 €. Ez az ár elfogadható ezért a minőségi színvonalért, és a semmihez nem hasonlítható Pinarello vezetési élményért, amelyet a Pinarello Nytro (IS) kínál.

VÉGSZÓ

A Pinarello Nytro egy multifunkcionális pedelec országúti kerékpár, prémium karbon vázzal, minőségi alkatrészekkel, fantasztikus Pinarello formanyelvvel és elfogadható árcédulával.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!