Blog - Technika

AZ OLASZ NYALÓKA – WILIER JAREEN MODELLBEMUTATÓ


Mert van belépő is abba a világba, ahová, és amelyhez a legtöbben tartozni szeretnénk. Egy antrénak mindig rendelkeznie kell valamiféle kvintesszenciával a nagy egészet illetően és szintén fontos, hogy egy átlaghoz képest kellemesebb árcédula tartozzon a történethez, mert ha valaki sokakhoz szeretne szólni, akkor valamilyen módon fontos őket elérni.

A Wilier hagyományosan erős gravel kerékpárok terén (is). A Wilier Jareen tulajdonképpen az első komolyabb dobásuk egyike ebben a szegmensben, és a mai napig hasonló formában érhető el, úgy hogy természetesen évről-évre keresztül megy a megfelelő fejlesztéseken.

A Jareen egy olasz nemzeti trikolorba öltöztetett nyalóka, amely édességet még tovább édesít a rendkívül barátságos árcédulája is.

GRAVEL SZTORI CÍMSZAVAKBAN 

A gravel kerékpár története alapvetően három felhasználási és tervezési alapelv alapján szerveződik rendbe. 

  • az első, a bike for all szisztéma: jelesül egy olyan kerékpár megalkotása került a tervezőmunka fókuszába, amely mindenféle igénybevételnek valamilyen mértékben képes megfelelni. 
  • a második, a drop bar for all koncepció: magyarán, a koskormányt mindenhová fel lehet szerelni és az minden típusú kerékpár irányítására alkalmas lehet.   
  • a harmadik, pedig az only one bike elképzelés: tehát, ha csak egy darab kerékpárt szeretnél, vagy csupán egyet engedhetsz meg magadnak, akkor az egy gravel legyen, mert az mindenképpen olyan lesz, amely többféle felhasználási területre is alkalmas.

Ez a három filozófiai topik a gravel kerékpár kategória kvintesszenciája tulajdonképpen.

Természetesen, azóta már – ahogy fentebb említettem – szegmentálták ezt a szakágat is, és létezik gravel kerékpár túrázásra, komfort felhasználásra, és akár versenyzésre is - illetve, ezeken belül is különböző geometriák, vázanyagok, kormányszerkezetek, elektromos rásegítések és egyéb változók állnak rendelkezésre. A versenyzős gravel kategóriát annyira komolyan veszik, hogy számos versenyt – sőt, már vilagbajnokságot – is rendeznek belőle.

JAREEN-MISSZIÓ 

A Wilier Jareen egy a gravel világnak szentelt, double butted 6061-es alumínium vázas kerékpár, Wilier Triestina stílusban: teljesen vázba integrált kábelezéssel, differenciált átmérőjű fejcsővel, 27,2 mm átmérőjű nyeregcsővel a nagyobb kényelem érdekében, illetve flat mount rögzítésű tárcsafékrendszerrel, és elöl átütő tengellyel.

A maximális sokoldalúság érdekében a vázat sárvédők, valamint első és hátsó kerékpártartók felszerelésére tervezték, a váz és az első villa gumiférőhelye pedig, akár 42 mm is lehet!

 

WILIER JAREEN – VÁZTECHNOLÓGIA RÖVIDEN

A Wilier Jareen egy, tárcsafékes, 6061 T6 hydroforming alumínium vázas gravel kerékpár. A Jareen messziről egy túrakerékpár és egy fitneszkerékpár különös házasságára hasonlít - alumínium vázas, klasszikus Wilier külső jegyekkel és csomagtartó, illetve málházó-szemekkel. A Jareen koskormánnyal és komfortos geometriával rendelkezik.

Vázkarakterisztikai szempontból is kerek a történet: aszimmetrikus vázkialakítás, láncvédő, pressfit középrész és all around gravel geometria. Többféle méretben, számos színben, valamint többféle felszereltséggel is elérhető, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

ÖSSZEGZÉS 

A Wilier Jareen tehát, egy rendkívül sokoldalúan használható, kiváló árcédulával rendelkező aluvázas gravel kerékpár, amely a teljesen az alapoktól kezdve képviseli alegendás liliomos gyártó szellemiségét.

Igazából minden tekintetben ideálissá tették a legtöbb felhasználói igény kielégítésére, tehát egyszerre alkamas ad hoc jellegű komfort kerékpározásra és hosszabb túrákra is. Málházható és kiválóan alkalmas mindenféle szállításra is.

A Wilier Jareen egy kiváló belépő a Wilier kerékpárok világába.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!