Blog - Technika

MARK CAVENDISH KERÉKPÁRJA - WILIER FILANTE SLR MODELLBEMUTATÓ

A Wiliernél hagyománya van már, hogy versenyzőiknek kétféle kerékpárt készítenek országúti versenyzéshez. A Groupama FDJ és a Team Astana sincs ezzel másképp, így a most megjelent Verticale SLR mellett a Wilier Filante SLR jelenti az említett profi csapatok állandó országúti versenykerékpárját.

Mark Cavendish-nek ez a kedvenc kerékpárja, amely nem is lehet véletlen, hiszen egy részére perszonalizált Filante SLR-el döntötte meg Eddie Merckx megdönthetetlennek hitt Tour de France rekordját, mivel behúzta a 35. szakaszgyőzelmét is a legendás kerékpáros körversenyen.

Visszatérve az első bekezdés tematikájához: a legendás liliomos gyártó kifejezetten climber, azaz mászó-országúti kerékpárnak a pehelykönnyű Verticale SLR-t kínálja, míg általános, illetve aero felhasználásra/versenyzésre a legmagasabb szinten cikkünk főszereplőjét, azaz: a Filante SLR-t.


MI EZ?

A Wilier Filante SLR egy igazi mindenes országúti kerékpár, méghozzá a legmagasabb szinten. Tehát, merev, könnyű és aerodinamikus is - egyszerre. Tulajdonképpen, arról van szó, hogy minden csapatnak kell egy olyan országúti, ami bitang gyors, és hegyre is kiválóan működik. Nos, a Filante SLR épp erre a célra készült.

A Filante SLR tehát, egy hamisítatlan csúcskategóriás olasz országúti kerékpár, amely amellett, hogy merev, aerodinamikus, könnyű, még kényelmes is.

A külcsín tekintetében pedig, természetesen egy hamisítatlan olasz paripával van dolgunk!



VÁZTECHNOLÓGIA ÉS GEOMETRIA

A Filante SLR a HUS-MOD + Liquid Crystal Polymer ultra high modulus carbon szövetéből készült, amelynek az a lényege, hogy jó minőségű úton a lehető legmerevebb marad a váz, míg rosszabb útkörülmények közepette elnyeli az út felöl érkező rezgéseket. A váz tömege M-es méretben 870 gramm, a villa mindösszesen 360 gramm, a külön a kerékpárhoz tervezett Filante Bar integrált karbon kormány pedig, 101x42-es méretben 350 grammot nyom a mérlegen. Ennek megfelelően top-felszereltségekkel a kerékpár megáll 6,8 kg-on. Ráadásul, a gyártó szerint 12,5%-al merevebb lett, mint az elődmodell Cento10 Pro.

Természetesen, a kábelelvezetés teljesen integrált, a középrész BB386 rendszerű, az átütőtengelyek Speed Release (Mavic Speed Release) szisztéma alapján működnek, amely az egyik legjobb megoldást jelenti a piacon jelen pillanatban. Fontos még szót ejteni a kínálat egyik, ha nem legintelligensebb spacer-megoldásáról, ezek az Easy-fit spacer-ek, amelyeknek az a lényege, hogy a kormány levétele nélkül is cserélhetőek.

Hatféle méretben (XS-XXL) kapható a Filante SLR vázszett, amely minden méretben külön lett megtervezve, így minden méretben pontosan ugyanazt az élményt kínálja. Összesen mintegy 240-féle beállítási lehetőség lehetséges a Filante SLR-nél az Accu Fit segítségével.

A geometria abszolút a versenyzésről szól, ellenben a felhasznált karbon szövetből és egyéb alkalmazott technológiákból kifolyólag kifejezetten komfortos tud lenni - akár rosszabb utakon is.

A Wilier Filante SLR egy aerodinamikára, merevségre, kis tömegre és kiváló irányíthatóságra egyszerre összpontosító csúcskategóriás, karbon vázas verseny országúti kerékpár.

CAVENDISH ÉS AZ Ő KERÉKPÁRJA 

Mark Cavendish Merckx Tour de France rekordját – mint azt már írásom elején említettem – egy kifejezetten a számára készített Filante SLR-el prezentálta. Cav Filante SLR-je természetesen egyedi festéssel készült, Shimano Dura Ace Di2 2x12-es szett van a kerékpáron wattmérővel, és egyedi Miche áttétellel. Végül, pedig Corima kerekek, és 28 mm-es Vittoria Corsa Pro gumik egészítik ki Cavendish rekorddöntő kerékpárját.

Cav kifejezetten a Filante SLR-t választotta, az ő állítása szerint ez a Wilier leggyorsabb országúti kerékpárja, és ha valaki, ő bizonyára tudja. Egyébként, a Filante SLR-t tavaly megválasztották a peloton legjobb országúti kerékpárjának… innen már érthető Cavendish választása is.



ÁRAK ÉS VÉGSZÓ

A Wilier Filante SLR felszereltségtől függően nagyjából 3,8 millió és 5 millió forint között mozog, aztán erre jöhetnek még rá a feláras, illetve, akár egyedileg tervezett (infinitamente) festések árai (például: a Cavendish-festés 2000 euró felárat jelent). Nyilván, nem olcsó, de ebben a kategóriában különösebben drágának sem mondanám, nagyjából ez a realitás.

A Filante SLR összességében véve egy hamisítatlan olasz prémium termék egy közel 120 éves gyártótól, mindenkinek, akit ez megszólít, és aki megengedheti magának.

Sokkal jobb kerékpár, azt hiszem, ki lehet jelenteni: nem  létezik.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!