Pinarello vásárlási feltételek

A Biondo Bike kerékpárüzlet hozta be Magyarországra a Pinarello brand-et 1999-ben, s azóta is megszakítás nélkül kizárólagos forgalmazója a márkának. A Pinarello márka bemutatását számtalan oldalunkon megtettük már, például ITT, vagy ITT, de számtalan blogcikkünkben is foglalkoztunk már behatóan a témával, így ezen oldalon erre most nem térnénk ki.

Ami ellenben fontos lehet, az egyfelől üzletünk és a vállalat most már több évtizedre visszanyúló kapcsolata, illetve azok az alapvető információk, amelyek a Pinarello kerékpárok, ruházati és kiegészítő termékek vásárlásra vonatkoznak.

Pinarello és Biondo Bike – előzménytörténet

Üzletünk három tulajdonosa közül kettőnek az üzlet megalapítása előtti időkből is közeli kapcsolata volt a Pinarello vállalattal és a Pinarello családdal is.

Seregély Márta még profi versenyzői karrierje alatt megismerkedett Giovanni „Nani” Pinarello-val, a Pinarello vállalat alapító atyjával, és szinte baráti kapcsolatot alakult ki közöttük. Ennek megfelelően rendszeresen járt ki Treviso-ba a családhoz, illetve a Pinarello cég meglátogatása céljából.

Gabriele Biondo pedig, élete első munkahelyét köszönheti a Pinarello-nak – konkrétan karrierjét a Pinarello festőüzemében kezdte még a hetvenes években, a Pinarello családot pedig, születése óta közelről ismeri.

Ezekkel az előzményekkel kezdődött a Pinarello és a Biondo Bike kerékpárüzlet kapcsolata 1999-ben.

Vásárlási szabályok és megkötések 2021. január 1-től

A Biondo Bike kerékpárüzlet 1999 óta a Pinarello márka magyarországi forgalmazójaként a következő új szabályokat vezette be és tekinti érvényesnek 2021.01.01-től:

I. Minden nálunk vásárolt új Pinarello kerékpárra jár váz és alkatrész garancia is. A karbon vázas kerékpárokra és karbon vázszettekre 5 év garanciát ad a gyártó, alumínium vázas kerékpárok esetében ez a garanciaintervallum 2 év. Kerékpárvásárlás esetén a vázszetten kívül eső alkatrészekre 2 év garanciát a Pinarello vállalat. A garanciának három sarkalatos feltétele van.

 • Az első ilyen, a rendeltetésszerű használat, melynek paraméterei és kifejtése a www.pinarello.com oldalon, illetve a kerékpárhoz (vagy vázszetthez) tartozó leírásban megtalálható – ezt a leírást mindenki megkapja a kerékpár átvételekor. Itt külön kiemelném, hogy baleset, vagy bármilyen nem anyaghibából eredő sérülés nem a garanciális probléma témakörébe tartozik, így ezek nem esnek semmilyen garanciális procedúra hatálya alá!
 • A második feltétel, a garancia e-mail, amelyet szintúgy a kerékpár átvételekor mindenki helyett megcsinálunk a Pinarello weboldalán, és amelyet a vásárló fél felelőssége eltenni és megőrizni.
 • A harmadik feltétel a számla, nyugta vagy bármilyen a vásárlást igazoló hivatalos elismervény megléte. Ennek eltétele és megőrzése is a vásárló fél felelőssége.
 • A garancia minden nálunk vásárolt Pinarello termék esetében kizárólag rajtunk keresztül érvényesíthető. A szabályok nem ismerete nem mentesít annak betartása alól.

II. Szállítási, fizetési és pénzvisszafizetési feltételek, illetve a legfontosabb ezen témakörhöz kapcsolódó kritériumok.

 • Kerékpár rendelésekor mi a gyártó által megjelölt provizórikus szállítási időintervallumokat kommunikáljuk vásárlóink felé. Ennek megfelelően semmilyen mértékű késésért, illetve az előzetesen jelzett szállítási dátumtól eltérő beérkeztetésért felelősséget vállalni nem tudunk, erre semmiféle ráhatásunk nincs.
 • Igyekszünk mindenkit korrekt módon tájékoztatni az esetleges szállítási időben tetten érhető csúszásokról/változásokról, de anyagi, vagy egyéb felelősséget ezért nem vállalunk. Ezekről bővebben a Fizetési és szállítási tájékoztató menüpont alatt lehet tájékozódni.
 • Kerékpárok és vázak esetén beszedésre kerülő foglaló, illetve előleg esetleges visszafizetéséről, nem visszafizetéséről, illetve a vásárlástól való elállás vagy ezen elállást kizáró szabályokról, illetve ezek pontos jogi szabályozási kereteiről az Általános Szerződési Feltételek menüpont alatt lehet tájékozódni.
 • Szavatossági és egyéb kérdésekről pedig, szintúgy az Általános Szerződési Feltételek menüpont alatt lehet tájékozódni.
  Fizetési feltételekről és lehetőségekről pedig, a Fizetési és szállítási tájékoztató menüpont alatt lehet tájékozódni.

III. Vázalkatrész és támogatás Pinarello kerékpárok esetén.

 • a burjánzó feketepiac és a jelentős mennyiségű lopott, hamis, rossz állapotú, lekövethetetlen előéletű és külföldről különböző módokon behozott, eredeti Pinarello-ként eladásra kínált kerékpárok miatt 2021.01.01-től bárminemű segítséget, információt, illetve Pinarello vázakhoz alkatrészeket és tartozékokat (pl. bovdenbevezető, váltótartó papucs stb…) kizárólag nálunk újonnan vásárolt kerékpárok esetében tudunk nyújtani. Mindennemű ilyen support előfeltétele a kerékpár nálunk való korábbi megvásárlását igazoló garancia e-mail és számla, nyugta, illetve valamilyen hivatalos vásárlást igazoló okmány. Ezeknek hiányában, illetve nem tőlünk származó kerékpárokhoz nem áll módunkban vázalkatrészeket biztosítani, illetve információkat nyújtani semmilyen esetben sem. Természetesen, amennyiben a garancia e-mail, illetve a vásárlást igazoló okmány megvan, és ezek minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a kerékpár tőlünk származik, illetve, hogy az azokon szereplő kerékpárhoz kér segítséget a vásárló fél, akkor ezekhez már másodkézben lévő kerékpárok esetén is megadjuk a szükséges segítséget az oldalainkon feltüntetett árakon. Ez azt jelenti, hogy a support-ot nem pusztán azok részére biztosítjuk, akik tőlünk újonnan megvásárolták a szóban forgó kerékpárt, hanem azoknak is, akik ezt később megvásárolják már használt termékként, és rendelkeznek a tőlünk való származást igazoló garancia e-mail-el és a vásárlást igazoló hivatalos dokumentummal. Ez a support természetesen garanciális procedúrára nem vonatkozik, azt kizárólag az első tulajdonos veheti igénybe, a termék tehát csak és kizárólag az első tulajdonos számára garanciális. A garanciális feltételekről az I. pontban lehet tájékozódni.
 • természetesen a fentebbi megkötés a Pinarello kerékpárokhoz kötődő support-ra és a vázalkatrészekre, illetve kiegészítőkre vonatkozik. Egyéb, nem Pinarello vázhoz kötődő, de Pinarello márkájú ruházati, és egyéb kiegészítő termékek megkötés nélkül bárki számára elérhetőek.