Blog - Gasztronómia

Apátsági Rege Cukrászda - a legszebb kilátás az országban



Valószínűleg idén egyetlen bisztrókategóriás balatoni vendéglátóipari egység sem ment akkorát a közösségi médiában, Mint a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda. Ennek apropója, hogy valaki elment a családjával reggelizni a szóban forgó helyre és otthagyott egy laza ötvenest - majd a számlát kirakta a facebook-ra, hogy most aztán mindenki szörnyülködjön, aki él és mozog, mert itt bizony hatalmas lehúzás esete forog fenn.

Csak egy gondolat az esetről. Először is, ha valaki egy ennyire exkluzív helyre ellátogat, akkor sejtheti, hogy nem filléres móka lesz. Aztán, már ha sejti, akkor lehet, hogy nem itt kell beverni a világ összes töltött bundákenyerét a családnak, főleg mert van étlap és itallap és ott fel vannak tűntetve az árak a szervizdíj mértékével egyetemben, sőt már a bejáratnál is lehet tájékozódni (habár, a weboldalukon valóban nincsenek kint). Továbbá, ha már megtörtént az eset, nem állok oda zokogni a közösségi médiában, mert senki nem fog vélhetően megsajnálni. Ha persze, csak az volt a cél, hogy megmutassa, hogy ő itt is járt, akkor ügyes a trükk, bár ennek a helynek valószínűleg a világ összes pénzével sem tudott volna nagyobb reklámot csinálni. Gyanítom, köszönik szépen. Zárójel bezár.

ENTERIŐR

Szóval, a Rege fent van. Fent, Tihanynak is a legeslegtetején, rögvest az Apátság közvetlen szomszédságában. Ha ez ember leül egy asztalhoz, valami olyan látkép tárul elé, amelyhez hasonlót nem sokat láthatott életében a legtöbbünk. Itt a szemünket valami olyan giccsbe hajló vizuális sokkhatás éri, ami már magában megéri, hogy az ember legalább egyszer életében kipróbálja ezt a helyet. Szóval gyönyörű, bár kétségkívül 40 fokban hegyet mászni némi süteményért meg limonádéért, nem a legkomfortosabb foglalatosság, de ne nyavalyogjunk, nem ez a legrosszabb dolog, ami történhet az emberrel...

Ami fent fogad, az pedig a kilátásnál is több. Kevés helynek van ennyire szégyentelenül elit kisugárzása, és kevés helyen érzi az ember ennyire természetesen magát. Hogy valami kivetnivalót mégis megfogalmazzak, akkor azt tudnám felhozni, hogy idényben a terasz egy kissé túlzsúfolt, a vendégek túl közel vannak egymáshoz. De nagyon szép, nincs mese.


ÍZEK

Kezdjük a limonádéjukkal: rendben volt, olyan volt a hőmérséklete és az ízvilága is, amilyennek egy ilyen helyen lennie kell. Az eper fagylaltjukról ugyanezt gondolom: amikor idejöttünk, pontosan ezt vártuk, mint amit végül kihoztak nekünk az asztalhoz. A sajtos rúd is rendben volt, a karamellás krémes - az összes többi itt fogyasztott süteménnyel egyetemben - kifogástalan volt minden szempontból. Friss, nem tolakodó, finom ízharmóniával találkoztunk minden édességüknél, de ezt a felturbózott krémest különösen szerettük, javaslom mindenkinek - próbáljátok ki!

Egy kifogásom volt egyedül, ez pedig a pizzájuk. Persze, el lehet mondani, hogy nagyon kényes vagyok ebből a szempontból, de mégis azt gondolom, hogy a hely szelleme ide vagy oda, ennyi pénzért ez a magyaros és szalámis pizza legfeljebb egy jó közepes volt. Nem rossz, de semmi különös. Én azt hiszem, ennél sokkal jobbakat lehet enni akár Magyarországon is, és nem biztos, hogy ennyit ki kell érte fizetni. Úgyhogy, én ide nem biztos, hogy pizzázni jönnék, kipróbáltuk, nem volt rossz, de ezért ne másszatok hegyet negyven fokban - egyetek inkább süteményt, mert az tényleg hibátlan.

KONKLÚZIÓ-VÉGSŐ PONTSZÁM

Az Apátsági Rege Cukrászda összességében egy kiváló hely, fantasztikus hangulattal, helyszínválasztással, és kiszolgálással. S ha azért jössz ide, ami a nevében is benne van, szóval cukrász-süteményekért, kávéért és fagylaltért, akkor én nem hinném, hogy bele lehet kötni.

BENCE PONTJAI:

enteriőr: 5/5
kiszolgálás: 5/5
ízek: 5/4


MÁRTA PONTJAI:

enteriőr: 5/4
kiszolgálás: 5/5
ízek: 5/5


ÖSSZPONTSZÁM: 5/4,7

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!