Blog - Technika

AZ EGYIK LEGUNIVERZÁLISABB KERÉKPÁR A VILÁGON - WILIER RAVE SL MODELLBEMUTATÓ

A negysikerű Rave SLR megjelenését követően sejthető volt, hogy a Wiliernek lesz még egy dobása. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy a Rave SLR egy csúcskategóriás termék, amelynek az árcédulája nyilván nem kindenki számára vállalható normál EKG tartományok között.

S ahogy láttuk a Filante SL, az Urta Max SL, a Granturismo SL vagy akár az Usma SL esetében, mindent meg lehet csinálni egy kategóriával lejjebb – még mindig prémium minőségben, de már odafigyelve a normál szívritmust eredményező árcédulára is.

Ő lett a Wilier Rave SL.


MI AZ, HOGY EGY SZINTTEL LEJJEBB, AVAGY MIT JELENT AZ SL IDENTITÁS?

A Wilier két szintet kínál tulajdonképpen lassan minden kerékpárja esetében. Létezik egy csúcsmodell (ez mindig az SLR utótagot viseli), és közvetlenül ez alatt van egy jelentősen kedvezőbb árú, de az SLR verzióhoz merőben hasonló karakterisztikával, geometriával és misszióval rendelkező divízió, ezt pedig, mindig SL névvel illetik.

Az SLR (Super light Race) verzió minden esetben az aktuális Wilier csúcstechnológiát tartalmazza, minden felhasználási területen. Lett légyen szó a Supersonica SLR, Verticale SLR, Filante SLR, Urta Max SLR, Usma SLR, Granturismo SLR vagy akár a Rave SLR modellekről. Ezek a kerékpárok a Wilier high end divízióját képviselik, kompromisszummentes prémium minőségben, illetve a legendás liliomos gyártó tudásának és technológiai felkészültségének színe-javával.

A fentebb felsorolt modellek közül szinte mindegyiknek van SL (Super Light) verziója. Ez a már az előbbiekben ecsetelt elérhetőbb árú verziókat takarja. De van itt még egy fontos szempont, ez pedig, az önáklló identitás kérdése. A Filante SL-ről írt modellbemutatónkban értekeztünk legutóbb arról, hogy ezeknek az SL utótaggal fémjelezte modelleknek igenis van egy külön identitása. Ez egy amolyan középosztálybeli identitás. Ez azt jelenti, hogy nem azoknak ajánlják ezeket a kerékpárokat – legyen szó bármelyik ilyen modellről – akik valamilyen okból kifolyólag nem tudják vagy akarják a csúcsmodell borsos árcéduláját megfizetnni, hanem ezek a kerékpárok megállnak a sajéát lábukon is. Önállóan.

Tehát, SL modellt vásárolni nem egy „jobb híján” választás, hanem valahol egy büszke, középosztálybeli döntés eredménye. Ez az SL identitás kvintesszenciája. S ez a Wilier Rave SL-é is.


NOS, DE MILYEN A WILIER RAVE SL?

A Wilier Rave SL egy könnyű, tárcsafékes, NHU-MOD + high modulus karbon vázas ready to race gravel és országúti és kerékpár. A Rave SL váza mindössze 1 090 grammot nyom a  mérlegen M-es méretben, mellyel a peloton nagyon könnyű gravel alapú középkategóriás vázai közé tartozik. 

Karakterisztika terén is minden az, aminek látszik. BB386 középrész, Balanced Racing Geometry, totális kábelintegráció, Easy-fit spacer-ek, Ritchey 1-Bolt Seatpost Clamp és Wilier SL filozófia. A Rave SL számos különböző beállítást teszi lehetővé az Accu-fit segítségével. A Rave SL váz az egyik legsokoldalúbb választás a középkategóriában.

A Rave SL tulajdonképpen a második lépés afelé a bizonyos új horizont felé, amely a Rave SLR projekttel megosztott eredetű koncepeció eredményeképpen jött létre. A versenygeometriák egyetlen kerékpárban állnak össze, amely egyfajta kettős identitással rendelkezik: országúti és gravel. 
 
A Wilier úgy fogalmazott: „Minden gondolatot, minden megfontolást hagytunk áramlani”. Tehát, a technikai részletekre koncentráltak, egyetlen célt szem előtt tartva: azokra a kerékpárosokra helyezik a hangsúlyt, akik szeretnek bármilyen terepen egyetlen kerékpárral közlekedni anélkül, hogy túl komolyan vennék magukat. A geometria és a design az SLR platformból ered, csak más karbonból történt a megvalósítás. A Rave SL karbon váza eltérő laminálási megoldást tartalmaz, ahol az összetevők változhatnak, de a forma nem. Ugyanazt a vázméretet tekintve a Rave SL mindössze 140 grammal nyom többet a mérlegen, mint a rendkívül exkluzív nagytestvér, a Rave SLR.
 
Ezek a szupermodern technológiák a szénszál ügyes megmunkálásával kombinálva visszaadják a Wilier SL filozófiáját, tulajdonképpen ez a Rave SL és a Filante SL (illetve az összes többi SL utótaggal ellátott modell) közös nevezője.

 
REZÜMÉ 

A Wilier Rave SL tehát, egy olyan középkategóriás, karbon vázas, olasz prémium kerékpár, amely egyszerre egy teljes értékű országúti, és egy teljes értékű gravel kerékpár is. Mindezt hihetetlenül csinos külső jegyekkel, és az SLR modellhez viszonyítva rendkívül barátságos árcédulával kínálja.

Azt hiszem, sokak számára ez a modell jelentheti a legjobb választást jelen pillanatban. 

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!