Blog - Technika

GRAVEL FOR EVERYWHERE – WILIER JAROON MODELLBEMUTATÓ

Mert van belépő is abba a világba, ahová, és amelyhez a legtöbben tartozni szeretnénk. Egy antrénak mindig rendelkeznie kell valamiféle kvintesszenciával a nagy egészet illetően és szintén fontos, hogy egy átlaghoz képest kellemesebb árcédula tartozzon a történethez, mert ha valaki sokakhoz szeretne szólni, akkor valamilyen módon fontos őket elérni.

A Wilier hagyományosan erős gravel kerékpárok terén (is). A Wilier Jaroon tulajdonképpen az első komolyabb dobásuk ebben a szegmensben, amelyet eredetileg még acél vázzal lehetett megvásárolni. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, a Jaroon maradt, az acélvázból alumínium váz lett, és megújult a hozzárendelt karbon első villa is.

A Jaroon megváltozott, de a lényeg változatlan maradt: kényelmes gravel kerékpár, sokaknak – elérhető áron.

GRAVEL SZTORI CÍMSZAVAKBAN 

A gravel kerékpár története alapvetően három felhasználási és tervezési alapelv alapján szerveződik rendbe. 

  • az első, a bike for all szisztéma: jelesül egy olyan kerékpár megalkotása került a tervezőmunka fókuszába, amely mindenféle igénybevételnek valamilyen mértékben képes megfelelni. 
  • a második, a drop bar for all koncepció: magyarán, a koskormányt mindenhová fel lehet szerelni és az minden típusú kerékpár irányítására alkalmas lehet.   
  • a harmadik, pedig az only one bike elképzelés: tehát, ha csak egy darab kerékpárt szeretnél, vagy csupán egyet engedhetsz meg magadnak, akkor az egy gravel legyen, mert az mindenképpen olyan lesz, amely többféle felhasználási területre is alkalmas.

Ez a három filozófiai topik a gravel kerékpár kategória kvintesszenciája tulajdonképpen.

Természetesen, azóta már – ahogy fentebb említettem – szegmentálták ezt a szakágat is, és létezik gravel kerékpár túrázásra, komfort felhasználásra, és akár versenyzésre is - illetve, ezeken belül is különböző geometriák, vázanyagok, kormányszerkezetek, elektromos rásegítések és egyéb változók állnak rendelkezésre. A versenyzős gravel kategóriát annyira komolyan veszik, hogy számos versenyt – sőt, már vilagbajnokságot – is rendeznek belőle.

JAROON-MISSZIÓ 

A Wilier Jaroon egy alumínium vázas gravel kerékpár, amelyet a kavicsos-murvás világnak szenteltek teljes vázon belüli kábelelvezetéssel.

Technológiai szempontból a váznak van egy hátsó átütő tengelye, 27,2 mm átmérőjű nyeregcsöve a nagyobb kényelem érdekében, flat mount rögzítésű tárcsafékrendszer, versenykormány 12°-os hajlítással és monocoque, teljesen karbon villa - úgyszintén átütőtengellyel ellátva.

A maximális sokoldalúság érdekében a vázat sárvédők és első, illetve hátsó kerékpártartók felszerelésére tervezték - valamint a váz és az első villa gumi-férőhelye legfeljebb 45 mm.

 

WILIER JAROON – VÁZTECHNOLÓGIA RÖVIDEN 

A Wilier Jaroon egy, tárcsafékes, 6061 T6 hydroforming alumínium vázas gravel kerékpár - karbon villával. A Jaroon messziről egy túrakerékpár és egy fitneszkerékpár különös házasságára hasonlít - alumínium vázas, klasszikus Wilier külső jegyekkel és csomagtartó, illetve málházó-szemekkel. A Jaroon koskormánnyal és komfortos geometriával rendelkezik.

Vázkarakterisztikai szempontból is kerek a történet: aszimmetrikus vázkialakítás, láncvédő, pressfit középrész és all around gravel geometria. Többféle méretben, számos színben, valamint többféle felszereltséggel is elérhető, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

ÖSSZEGZÉS 

A Wilier Jena tehát, egy rendkívül sokoldalúan használható, kiváló árcédulával rendelkező aluvázas gravel kerékpár. Igazából minden tekintetben ideálissá tették a legtöbb felhasználói igény kielégítésére, tehát egyszerre alkamas ad hoc jellegű komfort kerékpározásra és hosszabb túrákra is. Málházható és kiválóan alkalmas mindenféle szállításra is.

A Wilier Jaroon egy kiváló belépő az olasz prémium kerékpárok világába.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!