Blog - Technika

HA NEKED NEM MINDEGY, MIT KAPSZ A PÉNZEDÉRT – WILIER URTA MAX SL MODELLBEMUTATÓ

A Simone Avondetto-val a nyergében európa bajnok és többszörös világkupa győztes Urta Max SLR eszelős sikere után várható volt, hogy a Wilier nem áll meg ezen a ponton, hanem megy tovább a megkezdett úton. Ez nem is meglepő, ha valami – mint az Urta Max SLR - ekkora sikert arat, nyilván egy valamire való vállalat folytatni kívánja azt az utat, amellyel idáig eljutottak.

Merre lehet menni egy tartalmi és műszaki tartalom tekintetében ennyire igényes termék megjelenése után, amely ráadásul ekkora sikerszérián van túl? Nyilván meg kell csinálni ugyanazt, kevésbé exkluzív alapanyagokból, kevésbé high end felszereltséggel, más tömegadatokkal – féláron/egyharmad áron. 

Ez történt. Így született meg a Wilier Urta Max SL.

A Wilier Urta Max SL a legendás liliomos gyártó 120 mm-es rugóútra tervezett downcountry palettájának újabb darabja, amely alapvetően egy cross country plus szegmensként is értelmezhető. 

Tehát, 120 mm-es rugóúttal rendelkező XC mountain bike választékuk ezen új SL változat bevezetésével bővül, amely az Urta Max SLR minőségét és menetteljesítményét szélesebb közönséghez igyekszik eljuttatni. Nyilván itt is lehetne értekezni az SL identitásról, de ezt már ITT meg ITT már korábban megtettem.

Az Urta Max SL a nagytestvérrel tulajdonképpen megegyező versenygeometriájával, monocoque carbon felépítésével és az imént megénekelt csúcsmodell változathoz hasonló kinematikájával az első belépési pontnak tekinthető a Wilier versenyhasználatra is alkalmas mountain bike-jainak világába.

WILIER FULLY MOUNTAIN BIKE-OLÓGIA 

A Wilier és a mountain bike szegmens kapcsolata nagyon régi időkre nyúlik vissza. A kezdeti időket nem is fejtegetném itt, mert a nyolvanas évekbe kéne visszakalauzolnom téged, és annak még nem sok köze volt ahhoz, amiről most beszélmni szeretnék. Aztán, szerintem már nagyon kevesen emlékeznek a 2010-es évek elején az aluvázas Rossorubino fully változatára, vagy akár később a karbon vázas 303XC-re – mind a kettő természetesen még 26”-os kerékkel volt szerelve. Aztán, ott volt a gyönyörű 903TRN, amely már kifejezetten 120 mm-es villához volt tervezve (de a 100 mm-est is bele lehetett tenni, kipróbáltuk), és egy csodás XC fully, illetve egy hamisítatlan trail romboló között helyezkedett el valahol. 

Majd egy korszakváltás keretében érkezett az első kifejezetten profi versenyzőknek szánt XC fully-uk (ez már 29”-es kerekekkel), ő volt a 101FX, amely a legendás 101X mellett egy kicsit elszürkült. Majd jött a ráncfelvarrt változat, a Wilier 110FX, amely rögtön egy Cape Epic kategóriagyőzelemmel debütált a Fojtik-Debertolis duó révén

Az igazi nagy dobás azonban az Urta SLR volt, amely pechére a covid-időszak árnyékában élte aranykorát - hiszen ezek voltak azok az évek, amikor sikert sikerre halmoztak ezzel a bringával. Ezt követően pedig, jött a legeslegnagyobb húzás, a dedikált downcountry forradalmár képében - ez a Wilier Urta Max SLR, amelynek jelen cikkünk főszereplője, az Urta Max SL, a jóval kellemesebb árfekvésű verziója.


VÁZKARAKTERISZTIKA ÉS KINEMATIKA

A Wilier Urta Max SL egy 29”-es kerekű NH-MOD high modulus carbon vázas cross country/downcountry fully MTB kerékpár. Ezt a szénszálas alapanyagot használja a Wilier – többek között – a Filante SL vagy a Granturismo SL aszfaltra tervezett középkategóriás modelljei esetében.

Karakterisztika: BOOST-szabvány, MUD-PROTECTOR és egyedi integrált kábelezés. Teljesen új geometriát kapott, amely rövidebb felsőcsőhosszokat, hosszabb reach adatot és laposabb villaszöget jelent. Integrált hátsó rugóstag (Integrated Shock Absorder), a Flat Mount fékfelfogatás könnyebb, mint a hagyományos post mount megoldás, és jól egyensúlyozza ki a vázra ható erőket is. Az Urta Max SL-en lehetővé tették még egy kulacstartó felhelyezését, illetve megkapta az UDH Dropout-ot is.

VÉGSZÓ 

A Wilier Urta MAX SL egy kiváló választás azoknak, akiket megérintett a legendás olasz gyártó downcountry szemlélete, vagy egyszerűen csak rajonganak az olasz mountain bike gyártás legújabbkori virágzásának gyöngyszemeiért. Ugyanis az Urta Max SL kétségkívül ilyen. 1,5-1,8 millió forintos árával pedig, már valóban jóval szélesebb tömegekhez képes eljutni, mint az SLR változat.

Külső megjelenésében egész egyszerűen nincs hiba, aki szereti a szépet és a komoly műszaki tartalom mellé olyan csomagolást is szeretne, amely mindezt tükrüzi – nos, az Urta Max SL nekik egy kiváló opció.

kövess minket!

Speciális ajánlatainkért, exkluzív termékeinkhez, információkhoz kövess be minket!